Wat is NAH? Oorzaken en gevolgen

Code 208
Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 208
Wanneer 12/03/2020
Uur 14:00u tot 16:30u
Waar Revarte Edegem
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 12/03/2020
Aantal uren vorming 2,50u
Vorming voor Breed Publiek

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

 

Afdrukbare fiche


Inhoud

De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel zijn (verkeers)-ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medische en technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven. 
Het gezin en de directe omgeving belanden samen met de betrokkene in deze veranderde situatie: grote zorgen over de toekomst lopen doorgaans over in ‘zorgen voor’ een geliefd persoon die in meerdere of mindere mate op zoek moet naar zichzelf in deze nieuwe realiteit. Hierin zijn moeilijke of verwarrende situaties niet uitgesloten, omdat NAH naast mogelijke lichamelijke beperkingen doorgaans gevolgen heeft op de emoties en persoonlijkheid van de persoon.

Deze infosessie bestaat enerzijds uit een theoretische kadering over de ernst, gradatie en aard van hersenletsels. Anderzijds verduidelijken we mogelijke gevolgen en bespreken een aantal omgangsvormen om deze voor alle betrokkenen draaglijker te maken.
 

Door wie?

Sabine Bruynseraede
Klinisch neuropsycholoog
 

Voor wie?

Deze activiteit is bedoeld voor personen met NAH en hun familie/netwerk.
Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

.

 

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS