Zorgen na en voor NAH: basisinformatie.

code 283
Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 283
Wanneer 12/10/2017
Uur 14:00u tot 16:30u
Waar Revarte Edegem
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 12/10/2017
Aantal uren vorming 2,50u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

PRINT
Extra info

Inhoud

Met NAH of een niet-aangeboren hersenletsel bedoelen we blijvende hersenbeschadiging als gevolg van een traumatische gebeurtenis. De belangrijkste oorzaken zijn (verkeers)ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medisch-technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.

Het gezin en de directe omgeving belanden samen met de betrokkene in deze veranderde situatie: grote zorgen over de toekomst lopen doorgaans over in ‘zorgen voor’ een geliefd persoon die in meerdere of mindere mate op zoek moet naar zichzelf in deze nieuwe realiteit. Hierin zijn moeilijke of verwarrende situaties niet uitgesloten omdat NAH naast mogelijke lichamelijke beperkingen doorgaans gevolgen heeft op de emoties en persoonlijkheid van de persoon.

Deze voordracht bestaat enerzijds uit een theoretische kadering over de ernst, gradatie en aard van hersenletsels. Anderzijds worden mogelijke gevolgen beknopt verduidelijkt. Er worden een aantal omgangsvormen besproken om deze gevolgen voor alle betrokkenen draaglijker te maken.

 

Begeleiding

Sabine Bruynseraede, neuropsycholoog

 

Doelgroep

Deze voordracht is bedoeld voor partners, ouders en andere mensen uit de directe omgeving van personen met NAH.

 

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

       

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

CONTACTEER ONS