Leven met een leerstoornis is niet gemakkelijk, enkele jongvolwassenen getuigen

Code 298
Thema
Leerstoornis
Code 298
Wanneer 26/09/2016
Uur 20:00u tot 22:00u
Waar Cultureel Centrum Meulestede, Gent
Prijs € 5,00
Uiterste inschrijvingsdatum 26/09/2016
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

PRINT
Extra info

Inhoud

De ervaring leert dat een kat bij het vallen meestal op de pootjes terecht komt. Alleen… de hoogte maakt wel een verschil alsook de ondergrond waarop het beestje terecht komt! Ook mensen met leerstoornissen nemen vaak een sprong in de diepte, soms tegen beter weten in. Maar anderzijds gaan zij gedreven door in het realiseren van hun dromen.

Mensen met dyslexie, dyscalculie, aandachtsstoornissen of aanverwante problemen hebben het vaak niet gemakkelijk tijdens hun schoolloopbaan. Al gaat het leren niet vanzelf, toch gaan zij op eigen tempo op zoek naar een plaats in de maatschappij. Opleiding en scholing zijn daarbij uiteraard van groot belang. Maar nog belangrijker wordt het persoonlijk traject dat ze afleggen. Het parcours dat hen uiteindelijk - meestal - sterker maakt.

We willen met enkele (jong)volwassenen inzoomen op hun middelbareschoolperiode. Zij vertellen ons hoe ze de middelbare school doorkwamen en hoe ze manieren vonden om met hun leerstoornis om te gaan. Wat heeft hen gesterkt? Wat was zinvol op school en wat niet? Welke zaken thuis waren voor hen van belang? Hadden ze dromen en hebben ze die kunnen realiseren? Kunnen wij hier iets uit leren voor onze eigen kinderen of leerlingen?

 

Begeleiding

Enkele jongvolwassenen getuigen

 

Doelgroep

Deze activiteit richt zich tot ouders en grootouders.

 

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met


Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

CONTACTEER ONS