Cognitieve, emotionele en gedragsmatige veranderingen na NAH

Code 278
Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 278
Wanneer 20/10/2016
Uur 14:00u tot 16:30u
Waar Revarte Edegem
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 20/10/2016
Aantal uren vorming 2,50u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

PRINT
Extra info

Inhoud

‘Cognitief’ slaat op de menselijke mogelijkheden tot het verwerken van voorstellingen en informatie in de hersenen. Iemand met een niet-aangeboren hersenletsel kan hier problemen mee hebben. Zo kan het bv. voorkomen dat wat de persoon in kwestie denkt niet overeenstemt met zijn gedrag, wat hij zegt of wat hij bedoelt. Dit kan uiteraard tot misverstanden leiden binnen de communicatie. Elkaar niet begrijpen lokt sowieso problemen uit en zorgt voor de persoon met NAH opnieuw voor frustraties en gevoelens van machteloosheid, afhankelijkheid en hulpeloosheid, niet uitzonderlijk geuit in negatieve emoties. Er kan dus een grote invloed zijn op de persoonlijkheid: veel vlugger geïrriteerd, vatbaarder voor depressies, woede-uitbarstingen hebben, enz.

Stuk voor stuk gevolgen die lichamelijk minder zichtbaar zijn, maar toch een grote impact hebben op de relaties met dierbare personen. Soms heb je het als persoon met NAH niet eens zelf door dat de omgeving veranderingen opmerkt. Hoe kan je dit bespreekbaar maken? Hoe kan je hiermee als partner, gezinslid, vriend of mantelzorger omgaan op moeilijke momenten? En hoe ga je er als persoon met NAH zelf mee om?

Gemeenschappelijk deel vóór de pauze. Na de pauze splitsen we op in een groep personen met NAH en een groep familie en mantelzorgers.

 

Begeleiding

Sophie Huybrechts, neuropsycholoog en Jo Verhaegen, psycholoog

 

Doelgroep

Deze activiteit is bedoeld voor personen met NAH, hun partners en/of ouders.
 

Studenten kunnen niet deelnemen aan deze vorming. Sig organiseert een vorming speciaal voor studenten op 15 november (zie code 274)

Afbeeldingsresultaat voor week van de NAH
Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

 

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

CONTACTEER ONS