Stimuleren van spel en verbeelding bij kinderen met autisme

Gratis downloadbare brochure
Auteur Intervisiewerkgroep Autisme
Prijs € 0,00
Extra 11 pagina's
ISBN -
Categorie Autisme (ASS)
Korte inhoud

De Sig-intervisiewerkgroep Autisme heeft zich verdiept in het stimuleren van spel en de nauw daarmee verbonden verbeelding bij kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). De stoornis in spel en verbeelding is één van de componenten uit de triade van stoornissen bij autisme.

De leden van de werkgroep stellen vast dat het stimuleren ervan weinig concreet beschreven wordt in de literatuur. Ze ondervinden dat spel en verbeelding noodzakelijk zijn voor een adequate cognitieve, sociale, communicatieve, emotionele en psychomotorische ontwikkeling. Bij het opstellen van dit overzicht vertrekken ze vanuit de normale ontwikkeling van spel en verbeelding. Het is een verrijkende tocht geworden. Bij het gebruik ervan vertrekken ze vanuit de ontwikkelingsleeftijd. De lijst is transdisciplinair opgesteld, wat het boeiend maakt voor veel mensen in de hulpverleningssector.

>> Download hier de gratis brochure Spel en verbeelding (PDF - 111 kB)

De intervisiewerkgroep hoopt dat deze lijst bruikbaar is bij de begeleiding van kinderen met ASS. Verdere suggesties en aanvullingen zijn welkom op autisme@sig-net.be.

CONTACTEER ONS