OMFT-1 Basiscursus

Code 125
Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 125
Wanneer 10/06/2022
11/06/2022
Uur 08:30u tot 17:15u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 495,00 - € 495,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/06/2022
Aantal uren vorming 15,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

Afwijkende mondgewoonten / oro-myofunctionele therapie / technieken en materialen

Inhoud

De oefentherapie OMFT richt zich op een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Het helpt afwijkende mondgewoonten tegen te gaan en herstelt de gevolgen hiervan. Denk aan de gevolgen van foutief slikken, mondademen, duimen, vingerzuigen, lispelen of slissen. OMFT is een snelgroeiende therapievorm die logopedie en tandheelkunde verbindt. In deze tijd, waarin hoe langer hoe meer eisen gesteld worden aan effectiviteit van behandelingen, kan OMFT uitkomst bieden om orthodontische behandeltijd te verkorten of relaps te voorkomen.

De basiscursus levert u de belangrijkste kennis en inzichten om meteen in de praktijk met OMFT aan de slag te gaan. Er is van tevoren dus geen specifieke werkervaring met OMFT nodig. Cursusleiders Liset Maas-Houtekamer (logopedist en OMFT-specialist) en Maaike Selten-Pijpe (arts, tandarts en oraal chirurg) besteden in de cursus aandacht aan veel voorkomende vormen van afwijkend mondgedrag en de manieren waarop de logopedist die kan behandelen.

Sig organiseert deze workshop i.s.m. OMFT.info 
 

Door wie?

Liset Maas-Houtekamer
Zelfstandige praktijk in Arnemuiden (NL) en OMFT.info
Logopedist

Liset Maas-Houtekamer is sinds februari 1992 werkzaam als allround vrijgevestigd logopedist in haar praktijk te Arnemuiden (NL). Vanaf 2010 heeft zij zich gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie. In juni 2015 is zij als eerste logopedist in Nederland toegelaten tot het Kwaliteitsregister-OMFT. In 2014 heeft zij in Middelburg, binnen de muren van OrthoCenter Middelburg, een dependance opgestart waar uitsluitend oro-myofunctionele therapie
wordt bedreven. Sinds 2020 geeft zij uitsluitend OMFT-behandelingen in beide praktijken (OMFT Zeeland).

Maaike Selten-Pijpe

OMFT.info
Tandarts

Is in 2009 afgestudeerd als tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike is gespecialiseerd in chirurgische
ingrepen in en rondom de mond, met als specifiek aandachtspunt de behandeling van ankyloglossia. Ze is oprichter van het tongriemspreek-uur bij Staas en Bergmans, waar ze in nauwe samenwerking met lactatiekundigen zuigelingen met (borst)voedingsproblemen behandelt. Door haar specialisatie in ankyloglossia ziet zij tevens oudere kinderen met ankyloglossia en bijbehorend afwijkend mondgedrag; vanuit daar is
haar interesse ontstaan in OMFT. Periodiek draait zij een multidisciplinair spreekuur met een OMFT-gespecialiseerde logopedist en een mondtrainer gespecialiseerde tandarts. Ze werkt nauw samen met een aantal OMFT-logopedisten.

Voor wie?

Logopedisten, tandartsen, orthodontisten, oro-faciaaltherapeuten en mondhygiënisten.

Over wie?

0 - 18+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS