Signaal Digitaal Webinar - Nabijheid in de persoonlijk-professionele relatie

Het KEUVEL-kader: een leidraad en pleidooi voor nabijheid
Thema
Algemeen
Type Webinar
Code 083
Wanneer 22/02/2022
Uur 19:30u tot 21:00u
Waar Online
Prijs € 28,00 - € 28,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 22/02/2022
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

 

Signaal Digitaal Webinar

2022 - nummer 1 - Nabijheid in een persoonlijk-professionele relatie

  • Het KEUVEL-kader: een leidraad en pleidooi voor nabijheid in een persoonlijk-professionele relatie
  • Signaal Digitaal = webinar + interactie + artikel 
  • Wanneer? di 22 februari 2022 (19u30 - 21u)
  • Auteur? Greet Demesmaeker
  • Deelname? 28 euro

Abstract artikel  

Als hulpverlener ga je een relatie aan met mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Onderzoek wijst uit dat een nabije relatie een belangrijk fundament is voor een geslaagd begeleidingstraject. Toch blijkt de tweespalt afstand/nabijheid een steeds wederkerend dilemma waarbij nog al te vaak de kaart van afstand getrokken wordt. 

Het KEUVEL-kader biedt aan hulpverleners handvatten om een warme samenwerkingsrelatie aan te gaan. In deze persoonlijk-professionele relatie wordt ‘contact’ boven ‘contract’ gezet, met als sleutelwoorden ontmoeting en afstemming, verbinding en aansluiting. Vanuit het hart, met hoofd en handen!

Tijdens dit webinar stelt de auteur dit artikel voor en is er mogelijkheid tot interactie. 

 

Online tijdschrift, met interactie!

De opvolger van het papieren tijdschrift Signaal is sinds vorig jaar een online variant en luistert naar de naam Signaal Digitaal. Het doel blijft relevante en significante kennis en informatie ter beschikking stellen van de professionele hulpverlener. Online artikels vormen de basis van Signaal Digitaal, maar ze worden ondersteund door digitale kanalen (o.a. webinar en online discussieforum). In plaats van artikels op papier te bundelen in een nummer, stelt Signaal Digitaal ze voortaan stuk voor stuk online voor. Informatie op maat dus, met een online kantje, zodat u kunt bijblijven in uw vakgebied.
 

Hoe werkt Signaal Digitaal?

Artikels vormen de basis voor een interactief online gebeuren. De auteur stelt de inhoud van het artikel kort voor in een webinar. Onmiddellijk daarna is interactie (vraagstelling, discussie, netwerking) mogelijk over het voorgestelde thema. Wie inschrijft voor een Signaal Digitaal-Webinar krijgt het artikel vooraf in handen.

Nadat de auteur het artikel voorgesteld heeft, bent u vast helemaal klaar om de tekst tot in detail te lezen. Resultaat? Geen stapels ongelezen artikels of tijdschriften meer, waar u zich ooit eens door moet worstelen. Want u bent als het ware al opgewarmd!

Kunt u niet aanwezig zijn op het Signaal Digitaal Webinar? Geen nood, we nemen het op (weliswaar excl. de vraagstelling) en stellen het daarna, samen met het artikel in PDF, als publicatie ter beschikking in onze webshop.
We beseffen goed dat niet alle artikels zich tot webinars zullen lenen. Het ligt in onze intentie om later ook losse artikels aan te bieden.

 

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u het Signaal Digitaal Webinar volgen. U krijgt ten laatste op 21/2 (voor 16 u) een e-mail met praktische info en registratielink. Indien u deze niet ontving, kijk zeker eens in uw spambox. Toch geen e-mail te zien? Neem dan contact op met Geert Andries via geert.andries@sig-net.be
 

Voor Sig-participanten

Zoals vooraf aangekondigd hebben Sig-participanten jaarlijks recht op 2 gratis deelnames aan Signaal Digitaal Webinars, ter waarde van 2x 28 euro. Wilt u hiervan gebruikmaken, schrijf u dan in via een mailtje naar vanessa.de.grauwe@sig-net.be. We zorgen dan voor uw gratis inschrijving. Op die manier genereert het systeem niet automatisch een factuur. Wij houden bij per participant hoeveel gratis deelnames aan Signaal Digitaal Webinars plaatsvinden. Dank voor uw medewerking!

 

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS