Psychotherapeutische begeleiding van personen met NAH

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Workshop
Code 082
Wanneer 15/03/2022
21/04/2022
24/05/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 423,00 - € 338,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 11/03/2022
Aantal uren vorming 18,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

Niet-aangeboren hersenletsel / (neuro)psychotherapie / ACT / narratieve therapie
 

Inhoud

Deze driedaagse workshop is specifiek bedoeld voor hulpverleners die psychotherapeutisch werken met volwassen mensen met NAH, of dit in de toekomst meer in hun praktijk willen integreren.

Er wordt geen basiskennis aangeboden over NAH, maar er wordt specifiek ingegaan op aanpassingen aan de therapeutische situatie. Er moet immers rekening gehouden worden met de cognitieve problemen, het spanningsveld tussen doelstellingen van patiënt en familie, het specifieke rouwproces en soms de depressie die daarmee gepaard gaat, het gebrek aan ziekte-inzicht, de problemen met emotieregulering en stresshantering, enz. In deze specifieke hulpverleningssituatie kan het een uitdaging zijn om alle evenwichten te bewaren.

Tijdens deze workshop bieden we eerst en vooral een kader voor een degelijke 'neuropsychotherapeutische' praktijk en werken we enkele thema's dieper uit. Daarnaast behandelen we specifieke therapeutische methoden van waaruit constructief gewerkt kan worden met mensen met NAH en hun familie, zoals ACT en narratieve therapie.

De eerste twee dagen zetten we het kader uiteen en werken we praktijkgericht met ACT en de narratieve methode. De derde dag is een verdiepingsdag waarvoor door de deelnemers (na de tweede dag) zelf thema's kunnen worden gesuggereerd. Ook gaan we concreet aan de slag met casussen waarop de theorie toegepast wordt.
 

Door wie?

An Cornelis heeft jarenlang gewerkt bij een ambulant revalidatiecentrum en is momenteel werkzaam als zelfstandig psychotherapeute te Gent en Wemmel.

Wouter Lambrecht is als klinisch neuropsycholoog verbonden aan de Hersenletselpraktijk te Gent.

Guy Lorent is klinisch neuropsycholoog en coördinator van Cerenah, centrum voor psychoneurologische behandeling van het UPC Sint-Kamillus te Bierbeek.

 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten en alle andere hulpverleners die psychotherapeutisch willen werken met volwassen personen met een NAH

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Minimum 13, maximum 25 deelnemers


 

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS