Signaal Digitaal Webinar - ACT voor het brein

Hersen-problematiek: verworven of ontwikkelingsvariant
Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Webinar
Code 118
Wanneer 16/06/2021
Uur 19:30u tot 21:00u
Waar Online
Prijs € 28,00 - € 28,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 18/10/2021
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

Online tijdschrift, met interactie!

De opvolger van het papieren tijdschrift Signaal is sinds 2021 een online variant en luistert naar de naam Signaal Digitaal. Het doel blijft relevante en significante kennis en informatie ter beschikking stellen van de professionele hulpverlener. Online artikels vormen de basis van Signaal Digitaal, maar ze worden ondersteund door digitale kanalen (o.a. webinar en online discussieforum). In plaats van artikels op papier te bundelen in een nummer, stelt Signaal Digitaal ze voortaan stuk voor stuk online voor. Informatie op maat dus, met een online kantje, zodat u kunt bijblijven in uw vakgebied.

Hoe werkt Signaal Digitaal?

Artikels vormen de basis voor een interactief online gebeuren. De auteur stelt de inhoud van het artikel kort voor in een webinar. Onmiddellijk daarna is interactie (vraagstelling, discussie, netwerking) mogelijk over het voorgestelde thema. Wie inschrijft voor een Signaal Digitaal-Webinar krijgt het artikel vooraf in handen.

Nadat de auteur het artikel voorgesteld heeft, bent u vast helemaal klaar om de tekst tot in detail te lezen. Resultaat? Geen stapels ongelezen artikels of tijdschriften meer, waar u zich ooit eens door moet worstelen. Want u bent als het ware al opgewarmd!

Kunt u niet aanwezig zijn op het Signaal Digitaal Webinar? Geen nood, we nemen het op (weliswaar excl. de vraagstelling) en stellen het daarna, samen met het artikel in PDF, als publicatie ter beschikking in onze webshop.
We beseffen goed dat niet alle artikels zich tot webinars zullen lenen. Het ligt in onze intentie om later ook losse artikels aan te bieden.

Signaal Digitaal Webinar

2021 - nummer 2 - ACT voor het brein

  • ACT voor het brein - Hersen-problematiek: verworven of ontwikkelingsvariant  
  • Signaal Digitaal = webinar + interactie + artikel 
  • Wanneer? woe 16 juni 2021 (19u30 - 21u)
  • Auteur? Francis Pascal-Claes
  • Deelname? 28 euro

Abstract artikel  

Acceptance en Commitment Therapy (ACT) behoort tot de derde generatie gedragstherapie. Dit artikel bespreekt de toepassing van ACT voor de doelgroep van patiënten met hersentrauma (TBI, traumatic brain injury), voor zowel kinderen en jongeren als volwassenen. Deze aanpak is ruimer toepasbaar op patiënten met epilepsie, degeneratieve hersenpathologie zoals Parkinson, dementiële processen, Multiple sclerose, enz. Er is ook een belangrijke overlap met ontwikkelingsneuropsychologische problemen, aangezien het qua aanpak vaak niet uitmaakt of het een verworven vorm of ontwikkelingsvariant betreft. 

Johan Pahnke heeft dit goed begrepen en biedt met zijn NeuroACT-programma een aanbod dat op beide doelgroepen gericht is vanuit een insteek die vertrekt van executieve functies.

Tijdens dit webinar bieden we een summier overzicht van het klinisch model van ACT, toegepast op deze doelgroep en hoe ACT zich in een ‘breinvriendelijke’ vorm van therapie schrijft.  

 

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u het Signaal Digitaal Webinar volgen. U kreeg op 19/02 een e-mail met praktische info en registratielink. Indien u deze niet ontving, kijk zeker eens in uw spambox. Via de link kunt u zich registreren voor de webinar en krijgt u een automatische e-mail met de link om toe te treden aan de webinar op 23/02. Toch geen e-mail te zien? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Voor Sig-participanten

Zoals vooraf aangekondigd hebben Sig-participanten jaarlijks recht op 2 gratis deelnames aan Signaal Digitaal Webinars, ter waarde van 2x 28 euro. Wilt u hiervan gebruikmaken, schrijf u dan in via een mailtje naar vanessa.de.grauwe@sig-net.be. We zorgen dan voor uw gratis inschrijving. Op die manier genereert het systeem niet automatisch een factuur. Wij houden bij per participant hoeveel gratis deelnames aan Signaal Digitaal Webinars plaatsvinden. Dank voor uw medewerking!

BELANGRIJK

Via het platform Zoom kunt u het Signaal Digitaal Webinar volgen. U krijgt vooraf een e-mail met praktische info en registratielink. Indien u deze niet ontving, kijk zeker eens in uw spambox. Via de link kunt u zich registreren voor de webinar en krijgt u een automatische e-mail met de link om toe te treden aan de webinar op 16/6. Toch geen e-mail te zien? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS