Voeding en prematuriteit

Logopedische aanpak voeding(sproblemen) i/d eerste levensjaren - code 051

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 06/06/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 04/06/2019
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Voeding / voedingsproblemen / prematuriteit / logopedie
 

Inhoud

Prematuren zijn bij de geboorte niet alleen kleiner, maar ook onrijper dan voldragen baby’s. Zo hebben ze meer moeite om levensbelangrijke taken uit te voeren zoals ademen en eten.

Leren drinken is voor een prematuur geboren baby en de ouders een zeer belangrijke stap. De verwerking van alle prikkels speelt hierbij een belangrijke rol en kan een negatieve invloed hebben op de latere eet- en drink-ontwikkeling. De begeleiding van voeding bij prematuur geboren kinderen is niet altijd vanzelfsprekend en vergt een multidisciplinaire aanpak.

Tijdens deze studiedag behandelen we voeding en eventuele voedingsproblemen (in al zijn facetten) bij prematuren in het kader van ontwikkelingsondersteunende zorg. We focussen niet louter op de eerste maanden, maar trachten de voeding doorheen de levensjaren te overlopen. We geven concrete handvatten voor zorgverleners van prematuur geboren kinderen. Er is zeker tijd voor casussen en concrete voorbeelden.
 

Door wie?

Charlotte Scheerens en Indra Lens
UZ Leuven Pediatrie
Logopedisten

Beide sprekers studeerden Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ze zijn als logopedisten werkzaam in het UZ Leuven, waar ze deel uit maken van het pediatrisch voedingsteam.


Voor wie?

Logopedisten met interesse in voedingsproblemen bij jonge kinderen.
 

Over wie?

0 tot 3 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140