Vermoeidheid na NAH

Code 237

Praktisch
Type activiteit: Ontmoeting
Wanneer 21/06/2018
Uur 15:00 tot 17:00
Waar UPC Sint-Kamillus Bierbeek
Prijs € 0,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 21/06/2018
Aantal uren vorming 2u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die eveneens minder gemakkelijk herkend worden door anderen.

Een dergelijk  ‘onzichtbaar’ gevolg kan een uitgesproken vermoeidheid zijn: een persoon met NAH kan door het letsel effectief veel minder uithoudingsvermogen hebben. Dit niet enkel op vlak van fysieke prestaties, maar ook op vlak van denken en verwerken. Wie moe is krijgt het lastig en iedereen heeft zo zijn manier om dat te uiten.

We gaan samen kijken hoe die vermoeidheid veroorzaakt wordt en wat je kan doen om ook met vermoeidheid een waardevol leven te leiden.

 

Begeleiding

Guy Lorent, neuropsycholoog

 

Doelgroep

Deze activiteit richt zich tot personen met NAH, hun partners, ouders en/of andere mensen uit hun directe omgeving. Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. Hiervoor worden dan ook geen attesten uitgereikt. Zij kunnen terecht bij code 206 en code 223

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -