Vergaderhygiëne - Zo efficiënt mogelijk vergaderen

Code 070

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 12/03/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 182,00 - € 145,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 10/03/2020
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Efficiënt vergaderen / vergaderrollen / vergadermethode
 

Inhoud

Vergaderen is een dure tool. Het inzetten van deze tool kan gelegitimeerd worden vanuit kwaliteit van de output. Wanneer een vergadering output realiseert die niet anders gerealiseerd kan worden, heeft deze vergadering reden van bestaan.

Aangezien vergaderen een duur middel is, moet ook gedefinieerd worden wat de verwachte output van dit middel moet zijn. Door het formuleren van verwachte output kan je de agenda ook definiëren, kan je het verwachte vergadergedrag definiëren en kan de kwaliteit van de vergadering ook gemonitord worden. Daarnaast worden vergaderingen vaak gekenmerkt door bepaalde patronen, en is de vergadercultuur gelinkt aan de kwaliteit van de organisatiestructuur.

Deze workshop start met een aantal theoretische aspecten, zoals soorten vergaderingen, agendapunten opstellen, wanneer wel en wanneer niet vergaderen, enz. Nadien gaat de focus naar de voorzitters- en deelnemersrol en gaan we in op de kwestie van inhoud en procestussenkomsten. Tijdens het laatste deel bespreken we welk gedrag van de deelnemers aan de vergadering verwacht wordt. 
 

Door wie?

Michel Rosius
VOCA Training en Consult

Gegradueerde in de orthopedagogie, systeemtherapeut en gecertificeerd TMA-opleider

24 jaar actief in de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector als hulpverlener en beleidsverantwoordelijke - vanaf 2008 als consultant bij VOCA Training en Consult - vooral actief rond thema’s als coaching, leidinggeven, communicatie en samenwerking - sinds 2017 eigen bedrijf Vocabis.

Voor wie?

Voor directies, diensthoofden en team-coördinatoren werkzaam in de Centra voor Ambulante Revalidatie en aanverwante sectoren.

Over wie?

n.v.t.

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140