U zegt…? Broddelen! - LIVE

Aan de slag met casussen - code 117
Thema
Spraak en taal
Type
Code 117
Wanneer 09/07/2020
10/07/2020
23/10/2020
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 372,00 - € 298,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 02/07/2020
Aantal uren vorming 18,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Broddelen  / broddel-stotteren / stotter-broddelen / diagnostiek / behandelplan en -doelen / therapieprincipes
 

Inhoud

"My friend, you have been chosen to be the clinician for a cluttering client.

The experience should both be challenging and character building (C. Van Riper)."

Kenneth O. St. Louis (2013) spreekt van een ‘syndroom’ wanneer hij het over broddelen heeft. We vinden essentiële kenmerken, facultatieve kenmerken en bijkomende kenmerken van broddelen als we  literatuur bestuderen. Deze workshop vertrekt vanuit een theoretisch, doch praktisch denkkader over broddelen. We vergelijken broddelen met stotteren. Wat overlappende kenmerken tussen broddelen en stotteren betreft, spreken we van een continuïteitstheorie.
 

De theoretische inzichten worden toegepast op een denkkader voor diagnostiek. Onderzoeks- taken worden in detail geconcretiseerd aan de hand van 2 modelcasussen (een lager schoolkind en een jong volwassene). De deelnemers brengen een eigen cliënt in als uitgangspunt, waarbij het (differentiaal) onderzoek nadien ook uitgevoerd zal worden. Het ICF wordt als leidraad gebruikt. Op basis daarvan wordt het behandelplan concreet opgesteld.

Vanuit de resultaten van het onderzoek worden accenten voor de behandeling afgeleid en worden behandeldoelen geselecteerd. De behandeldoelen worden ook gelinkt aan de recente wetenschappelijke evidentie. We werken enkele therapiesessies concreet uit met de focus op lagere schoolkinderen en op volwassenen. Deelnemers passen deze inzichten vervolgens toe op hun eigen casus.

Na de tweedaagse in juli is er een terugkomdag op vrijdag 23 oktober 2020. Op deze terugkomdag worden probleemoplossende werkvormen ingezet.
 

Door wie?

Veerle Waelkens

Arteveldehogeschool, ECSF en privépraktijk
Logopedist en stottertherapeut

Veerle heeft een praktijk voor stotteren/broddelen en spreekangst sinds 2005, ze is lector aan de Opleiding Logopedie van de Arteveldehogeschool (Gent) en ECSF (European Clinical Specialization Fluency). Haar ‘roots’ liggen in de revalidatiesector, waar ze 17 jaar werkzaam was.
 

Voor wie?

Voor stottertherapeuten - logopedisten die personen met broddelen of broddel-stotteren behandelen.
 

Over wie?

3 tot 65+ jaar

 

 

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS