Train de trainer FOCUS: een groepstraining voor jongeren met ADHD of ADD

Code 066

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 18/03/2019 - 19/03/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 350,00 - € 283,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 14/03/2019
Aantal uren vorming 12u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

(Cognitieve) gedragstherapie / jongeren / ADHD / ADD
 

Inhoud

FOCUS is een (cognitief) gedragstherapeutische cursus voor jongeren (12-18 jaar) met ADHD of ADD. Hij is gebaseerd op onderdelen uit het individueel behandelprogramma ‘Zelf Plannen’ in combinatie met jarenlange klinische ervaring met groepen met jongeren met ernstige ADHD in de specialistische GGZ.

FOCUS is bedoeld voor jongeren die moeite hebben hun dagelijkse routines te organiseren als gevolg van ADHD/ADD en waarbij alleen bijvoorbeeld een huiswerkklas of individuele coaching onvoldoende is gebleken om hen hierin te ondersteunen. In de FOCUS-training krijgen jongeren meer bewustwording en inzicht in hun ervaren moeilijkheden als gevolg van ADHD/ADD. Hierdoor leren ze op zowel korte als ook middellange termijn bewustere keuzes te maken. Zo verlopen onder andere de schoolgang, maar ook het contact met ouders/verzorgers en de peergroup makkelijker. Jongeren werken bovendien aan hun eigen positie ten opzichte van andere leeftijdgenoten met ADHD/ADD, wat positief versterkend werkt in de identiteitsontwikkeling.

In de training wordt gebruikgemaakt van een eigen ontwikkeld draaiboek, 'FOCUS: het werkboek voor trainers'. Dit draaiboek krijg je na afronding van de train-de-trainer cursus, waardoor je in staat bent om de training zelfstandig te draaien.
 

Door wie?

Drs. Manon Harings, psychotherapeut/gz-psycholoog
In opleiding tot schematherapeut
Werkzaam voor een GGZ-instelling in Utrecht en haar eigen praktijk

Marjolein Schrijvers, systeemtherapeut
Werkzaam met jongeren en hun gezinnen, zowel individueel als in groep

Ontwikkelde een groepstraining voor jongeren met AD(H)D waarin de theoretische achtergrond van AD(H)D gecombineerd wordt met een zeer praktische en ervaringsgerichte aanpak.
 

Voor wie?

Psychologen, psychotherapeuten en (ortho)pedagogen.
 

Over wie?

12-18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140