Train-de-trainer: 'Eigen baas over je gedachten!'

Leer positief denken - Code 087

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 29/04/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 158,00 - € 126,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 25/04/2019
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Positief denken / zelfbeeld / emotionele ontwikkeling
 

Inhoud

'Eigen baas over je gedachten!' is een wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief preventieprogramma voor de lagere school. In zes klassikale lessen leren kinderen van het derde en vierde leerjaar de baas te worden over negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen. Ze leren positief te denken en problemen actief aan te pakken.

Uit onderzoek blijkt dat deze training het zelfbeeld van kinderen verhoogt en zorgt dat ze beter om kunnen gaan met negatieve emoties (zie www.leerpositiefdenken.be).

Tijdens deze train-de-trainer maak je kennis met positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie en krijg je inzicht in het trainingsprogramma 'Eigen Baas over je Gedachten!'. Met het werkboek voor de leerling, de handleiding voor de trainer en het praktische werkmateriaal kun je nadien meteen zelf aan de slag in je klas.
 

Door wie?

Wendy de Pree
Zelfstandige praktijk ‘Leer Positief Denken!’
Ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut

twintig jaar ervaring in het psychotherapeutisch werken met kinderen en jongeren; als coördinator en docent verbonden aan de Postgraduaat Opleiding Psychotherapie van de Universiteit Antwerpen en de Hogeschool Thomas More


Voor wie?

Leerkrachten lager onderwijs tweede graad, zorgbegeleiders, opvoedingsondersteuners, CLB-medewerkers, opvoeders en schoolpsychologen.
 

Over wie?

6 tot 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140