Terugkomdag zintuiglijke prikkelverwerking

2019/114

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 21/10/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 183,00 - € 146,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 17/10/2019
Aantal uren vorming 6u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Prikkelverwerking / interpretatie / eigen casus
 

Inhoud

Vanuit een eigen aangebrachte casus en mogelijke zintuiglijke vragenlijsten (zie keuze*) maak je een eigen verwerking en opmaak van een zintuiglijk profiel. Deze bekomen gegevens en mogelijke input kan je via een aangepast formulier (dat elke deelnemer krijgt en kan invullen) doorsturen naar de lesgever.

Je gaat de exclusieve uitdaging aan om met 8 deelnemers intensief aan de slag te gaan naar specifieke interpretatie en mogelijke interventies en strategieën naar omgeving, materiaal en interactie.

We werken in duo’s; intervisiemomenten en werkvormen worden voorzien, je kan je voorkeur opgeven naar andere anonieme casussen (enkele dagen voordien kan je de keuze maken) en individuele coaching is mogelijk. Ook een extra input over de verwerking en interpretatie van

de SP-NL wordt aangereikt en eventueel aangevuld met een mogelijke casus van een deelnemer.

*Keuze uit de volgende zintuiglijke vragenlijsten zijn:

  • SPRC: Zintuiglijke vragenlijst en profiel (Olga Bogdashina)
  • SP-NL: Sensory Profile (Winnie Dunn)
  • ITPS: Infant Toddler Sensory Profile
  • AASP: Adolescent Adult Profile
  • Short Sensory Profile
  • School Companion
  • ….
     

Door wie?

Karen van Dyck
Kinesitherapeut
Postgraduaat ontwikkelingsmethodieken bij ontwikkelingsstoornissen, Kritische Ontwikkelingsbegeleiding volgens Hendrickx, BaNaBa ‘ASS binnen een orthopedagogisch perspectief (AP Hogeschool), SEO-R2 trainer, SI-opleiding in Nederland

Naast mijn privé - kinderpraktijk voor kinderen met ontwikkelings- en leer-stoornissen én kinderen met motorische problemen werk ik ook als erkende auti-coach. Ik werkte enige jaren in het interdisciplinaire team van CAR Mechelen. Sinds 2005 ben ik deeltijds werkzaam in het onderwijs als GON-coördinator type 3 en type 9 van ‘De Mostheuvel’ in Malle. Sinds vorig schooljaar maak ik deel uit van het ondersteunings-netwerk VOKAN. Ik ben tevens regelmatig gastdocent in hogescholen en voor schoolteams en andere instanties.
 

Voor wie?

Alle deelnemers die ofwel deel 1 én 2 al hebben gevolgd rond prikkelverwerking of mensen die vanuit een andere opleiding de kennis rond prikkelverwerking en de inschaling ervan al onder de knie hebben.
 

Over wie?

3 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140