Terugkomdag Hodson en Paden - UITGESTELD

Code 016

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 27/04/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 219,00 - € 175,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 22/04/2020
Aantal uren vorming 6u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

DEZE ACTIVITEIT IS UITGESTELD - NIEUWE DATUM NOG TE BEPALEN

Door de nieuwe maatregelen van de overheid d.d. 27 maart om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is Sig genoodzaakt om alle geplande vormingsactiviteiten t.e.m. 3 mei uit te stellen, zowel voor professionele hulpverleners als voor breed publiek. 

Uw inschrijving blijft geldig. We houden u op de hoogte wanneer een nieuwe datum gepland is.
 

Trefwoorden

Onverstaanbare kinderen / fonologie / theoretisch en praktisch / methode
 

Inhoud

Vaak hebben deelnemers aan de driedaagse workshop Hodson & Paden achteraf behoefte aan het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Deze dag is voor hen bedoeld.

We beginnen met een opfrissing van de principes van de fonologische analyse met het OFP uit de cursus. We oefenen deze aan de hand van casuïstiek.

Intussen is voor het onderzoek van de spraakproductieproblemen van Nederlandse kinderen het genormeerde CAI op de markt gekomen. In België zal binnenkort het SKO uitgegeven worden. Er wordt hard gewerkt aan herziening van het OFP en aan afstemming van de analyse op ander onderzoek. De AFP-2 zal (in concept) aan de deelnemers worden voorgesteld.

Op grond van de analyse stellen we prioriteiten voor de behandeling en maken we een behandelplan. We onderscheiden primaire en secundaire doelen en gaan in op het vermijden van de valkuilen. Daarna wordt ruim de tijd genomen om ingebrachte vragen en casuïstiek interactief te bespreken.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een uitgewerkte casus meebrengen naar de vorming en dat zij minimaal 3 weken van tevoren al hun mogelijke vragen versturen naar marijn.wambacq@sig-net.be . Tevens wordt van hen verwacht tevoren enkele recent verschenen artikels door te lezen.

Door wie?

Imma van de Wijer-Muris
Privépraktijk in Nuth (NL)
Logopedist

Als gastspreker heeft Imma van de Wijer-Muris veel ervaring met fonologische behandelmethoden. Sinds 2000 verzorgt zij nascholing over de cyclische aanpak van Hodson & Paden.

 

Voor wie?

Voor logopedisten die volgens Hodson & Paden werken en die eerder al de driedaagse workshop gevolgd hebben (in België of Nederland)

Over wie?

0 tot 6 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140