Stressmanagement bij autisme

Code 030

Praktisch
Type activiteit: Studiedag Krokus
Wanneer 13/02/2018
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 100,00 - € 85,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 05/02/2018
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

ASS / stress / prikkelverwerking
 

Inhoud

Mensen met autisme lopen omwille van hun autisme en hoe de omgeving daarmee omgaat vaak gebukt onder stress. Storende en verwarrende zintuiglijke prikkels, onduidelijke communicatie, onvoorspelbaar menselijk gedrag … het zal je dagelijkse kost maar zijn.

Tijdens deze studiedag leer je hoe je stress bij mensen met autisme in kaart kan brengen. En natuurlijk ook hoe je er, eventueel samen met hen, iets aan kan doen.

Vereiste voorkennis: kennis hebben van de basiskenmerken van autisme, zowel op gedragsmatig als (vooral) op cognitief vlak. Enige levenservaring (met stress) is een voordeel.
 

Door wie?

Dr. Peter Vermeulen
Autisme Centraal
Pedagoog en autismedeskundige

Hij heeft een specifieke deskundigheid inzake neuropsychologische aspecten van autisme, (differentiaal)diagnostiek, psychologische begeleiding en sociale cognities. In 2002 werd hij gepromoveerd tot doctor in de Sociale Wetenschappen met een proefschrift over normaal tot hoogbegaafde volwassenen met autisme. Hij is tevens auteur van diverse artikels en boeken over autisme en verzorgt internationaal workshops en lezingen.


Voor wie?

Professionele hulpverleners: voornamelijk gericht op psychologen, orthopedagogen, sociaal werkers, leerkrachten en (revalidatie)artsen 
 

Over wie?

6 - 65+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -