SOFA-symposium NAH

Code 141

Praktisch
Type activiteit: Symposium
Wanneer 19/10/2017
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 135,00 - € 115,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 21/10/2017
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Concept

Klassieke symposia houden zich vaak aan het principe: katheder met spreker erachter en een luisterende zaal, waarin aandacht en concentratie na een paar bijdragen verslappen. Het lijkt bijna een event met een letsel ...

Hier willen we tijdens dit SOFA-symposium mee breken. We hebben nagedacht over een boeiende werkvorm, nl. een sofa op een podium, waarin gedurende de hele dag allerlei interessante mensen hun opwachting komen maken. Er is ruimte voor korte lezingen en meningen, afgewisseld met debat. Interactie met de deelnemers staat hoog op de verlanglijst. Er is ook ruimte voor nabespreking en netwerking. En het geheel kadert in de ‘Week van NAH’, dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de NAH Liga.

Hoofdpersonage van het SOFA-symposium is Mark Holloway, case manager TBI (Brighton, UK). Hij maakte tijdens het NAH-symposium van 2016 indruk met zijn verhaal. We vonden hem opnieuw bereid om onze gast te zijn. Om te vermijden dat we een hele dag naar één en dezelfde spreker zouden moeten luisteren, hebben we aantal spilfiguren uit het NAH-wereldje in Vlaanderen uitgenodigd om hem bij te staan: Guy Lorent (UPC Sint-Kamillus Bierbeek), Wouter Lambrecht (Hersenletselpraktijk Gent), Gunther Van Bost en Liesbeth De Groote (beiden CAR Ter Kouter Deinze). Samen met heel wat andere experten vormen zij op donderdag 19 oktober als het ware de ‘sparring partners’ van Mark Holloway.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op dit SOFA-symposium over ‘case management, trajectbegeleiding, trajectzorg, trajectondersteuning, … na een niet-aangeboren hersenletsel’.

Er zijn vijf inhoudelijke speerpunten.

  • Case management/trajectbegeleiding: tips en tricks uit de praktijk
  • Vaardigheden van de case manager/trajectbegeleider (jobprofilering)
  • Beleidstopic: naar een verbindend element in alle NAH-hulpverlening
  • Omkadering: hoe moet de NAH-hulpverlening er concreet uitzien?
  • Motivationele aspecten bij case management (ziekte-inzicht, enz.)

 

Programma

09.00  Onthaal en registratie

09.30  Inleiding en kadering - Liesbeth De Groote, symposiumvoorzitter

09.45  Case management: tips and tricks - Mark Holloway

10.30  Vaardigheden van de case manager/trajectbegeleider - Guy Lorent & Wouter Lambrecht geven de aanzet, daarna gaan ze in debat met Mark Holloway, Dries Cautreels (DVC Sint-Jozef, De Kluiver, Antwerpen) & Kristof Weytens (De Beweging, Gijzenzele) over jobprofilering

11.15  Pauze

11.45  Beleidsdebat: naar een verbindend element in alle NAH-hulpverlening - Beni Kerkhofs (voorzitter NAH LIGA) modereert een panel met o.a. Dirk Dewolf (VAZG), Betty Ryckaert (OCZ, Observatorium voor Chronische Ziekten), Jan Vande Moortel (Advamo), Benny Biets (Mané), Dominique Roodhooft (AZMM) en Viviane Van Elshocht (CM) - (namen onder voorbehoud)

13.00  Lunch, netwerking en tentoonstelling

14.00  Hoe moet de NAH-hulpverlening er concreet uitzien? - Guy Lorent & Wouter Lambrecht geven de aanzet, daarna gaan ze in debat met Mark Holloway, Kristine Oostra (UZGent), Lies Tijtgat (UCBO) & Viviane Pennoit (UZ Gent) over de nodige omkadering

14.45  Motivationele aspecten bij case management - Mark Holloway & Gunther Van Bost

15.30  Samenvatting en ‘take office message’ - Liesbeth De Groote, symposiumvoorzitter

15.45  Netwerkdrink

 

Praktisch

Wanneer ? donderdag 19 oktober 2017  /  9u30 - 16u30
Waar?  Sig, Pachthofstraat 1, 9308 Gijzegem (Aalst)
Deelname:  135 euro (115 euro voor participanten) early bird tarief is afgelopen

De voertaal tijdens het symposium is Nederlands. De bijdragen van Mark Holloway zijn in het Engels. Zijn medewerking aan de debatten wordt ondersteund door een tolk.
Deze activiteit komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.
Accreditering werd aangevraagd i.s.m. de Vereniging van Revalidatieartsen en Pro-Q-kine

Een organisatie van Sig tijdens de Week van NAH

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140