Sociaal brein en NAH

Code 210

Praktisch
Type activiteit: Ontmoeting
Wanneer 13/03/2018
Uur 18:30 tot 20:30
Waar PC Bethanië Zoersel
Prijs € 0,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 13/03/2018
Aantal uren vorming 2u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Inhoud

Ieder  van ons is erg uit op contacten. De mens is wie hij is en wordt betekenisvol voor zichzelf en de ander dankzij de communicatie met zijn medemens.  Onze hersenen gaan intieme brein-breinverbindingen aan zodra we contact leggen met een ander. Zo ontstaat ons sociaal brein dat ons in staat stelt na te denken over onze medemens en zich in te leven in de ideeën,  gevoelens,  intenties en verwachtingen van de ander. Het laat ons toe te participeren aan wat voor mensen het belangrijkst is, met name familie,  vriendschap,  liefde,  spel en samenwerking.

Deze gave tot sociale participatie kan men helaas verliezen ten gevolge van een niet aangeboren hersenletsel.  Bij een  stoornis in de sociale competentie gaat het gevoel van 'hoe het hoort' teloor. In het sociale verkeer kan dit leiden tot de ene misstap na de andere.  Ook raakt men geïsoleerd van zijn medemens en gaandeweg uitgesloten uit de maatschappij.  We staan stil bij hoe we de sociale competentie kunnen begrijpen worden en hoe we mensen met een gekwetst brein sociaal kunnen bijstaan.

 

Begeleiding

Chris Anthonis en Julie Van Eyck, neuropsychologen

 

Doelgroep

Voor familie en netwerk van personen met NAH
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. Hiervoor worden dan ook geen attesten uitgereikt. Zij kunnen terecht bij code 206 en code 223

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -