Rouwen na zelfdoding: hulpverlener als nabestaande

Code 045

Praktisch
Type activiteit: Studiedag Krokus
Wanneer 25/02/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 19/02/2020
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Zelfdoding / rouw / verlies / zelfzorg
 

Inhoud

Wat als er een cliënt/patiënt uit het leven stapt?

Tijdens deze studiedag gaan we uitvoerig werken rond het thema zelfdoding.  We bekijken het specifieke rouwproces na een zelfdoding, bij kinderen, jongeren en volwassenen. We gaan ook dieper in op de impact ervan in de werkcontext, meer bepaald over de hulpverlener als nabestaande. We geven tips hoe je op het werk (zowel als zelfstandige als in organisaties) kan omgaan met een suïcide en hoe je als hulpverlener in contact treedt met de directe nabestaanden. Verder bekijken we hoe je als hulpverlener omgaat met de persoonlijke en professionele impact van je eigen rouwproces.

Het wordt een interactieve studiedag met een mix van theorie, oefeningen, casussen mét ruimte voor eigen inbreng en concrete tips, materialen en methodieken.

Deze studiedag beperkt zich niet tot werken met bepaalde leeftijdsgroepen, werkplek e.a. De dag wordt aangepast aan de deelnemers en hun noden en vragen bij dit thema!

Een van de grootste uitdagingen in het werken met jonge kinderen en hun ouders is om participerend te observeren: d.i. kijken en luisteren zonder te oordelen. Het is op je handen zitten en wachten.
 

Door wie?

Lore Vonck

Werkgroep Verder na Zelfdoding, deelwerking VLESP

Coördinator - Voorzitter
 

Auteur van ‘Verder na zelfdoding’, ‘Afscheid voor kids’, ‘Sloep vaart verder’ en ‘Moet ik nu alleen verder?. Vijf boeken over rouwen (na zelfdoding) van 3 tot 99 jaar.
 

Voor wie?

Hulpverleners die in contact kwamen/kunnen komen met zelfdoding.
 

Over wie?

Alle leeftijden.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140