NAH praktisch: welke hulp is beschikbaar?

Code 217

Praktisch
Type activiteit: Voordracht
Wanneer 16/04/2018
Uur 19:00 tot 21:15
Waar UZ Gent Revalidatiecentrum K7
Prijs € 5,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 16/04/2018
Aantal uren vorming 2u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Inhoud

Voor personen met NAH en hun netwerk is het vaak moeilijk om zicht te krijgen op alle mogelijke hulp en ondersteuning die beschikbaar is en waar ze recht op hebben. Ze voelen zich vaak overspoeld door een papierberg en weten vaak niet hoe ze eraan moeten beginnen en voor welke vraag ze waar terecht kunnen. Het is erg moeilijk om zonder hulp je weg te vinden in die hulpverlening.

[Mensen worden geconfronteerd met een wirwar van regelgevingen en aanvraagprocedures. Het aanbod aan hulp en ondersteuning is heel groot en breed, en alle diensten werken op een andere manier, je kan bovendien niet overal terecht.

Het is erg moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Wat vanzelfsprekend lijkt, blijkt helemaal niet zo evident. Er zijn immers wachtlijsten, specifieke voorwaarden, verschillende overheidsbevoegdheden, ingewikkelde aanvraagprocedures enz.

In deze voordracht wordt uitleg gegeven over je rechten als persoon met een handicap en wat je daarvoor moet doen. Welke uitkeringen en belastingvoordelen kan je krijgen? Welke tussenkomsten zijn er voor woningaanpassingen en hulpmiddelen? Voor welke hulp kan je waar terecht? Er is bijvoorbeeld thuisbegeleiding, gezinshulp, dagcentrum, woonondersteuning, begeleiding naar werk. Een groot deel gaat over de werking van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) en de nieuwe persoonsvolgende financiering (PVF).

 

Begeleiding

Diede Bohez (sociaal werker) en prof. Dr. Engelien Lannoo (klinisch neuropsycholoog)

 

Doelgroep

Voor personen met NAH en hun familie en netwerk.
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. Hiervoor worden dan ook geen attesten uitgereikt. Zij kunnen terecht bij code 206 en code 223


Praktisch

De lezing gaat door in de lokalen van UZ Gent K7 - Conferentiezaal Revalidatiecentrum (ingang 40, route 402), De Pintelaan 185, 9000 Gent

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

          

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -