Karakterverandering na NAH

Code 220

Praktisch
Type activiteit: Ontmoeting
Wanneer 19/04/2018
Uur 15:00 tot 17:00
Waar UPC Sint-Kamillus Bierbeek
Prijs € 0,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 19/04/2018
Aantal uren vorming 2u

Deze vorming werd geannuleerd

Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan optreden ten gevolge van een (verkeers)ongeval, een beroerte, infecties, een hersentumor of een ander trauma waarbij de hersenen beschadigd worden. Samen met de persoon wordt ook zijn omgeving getroffen door de gevolgen die dit kan opleveren. Er kunnen zichtbare gevolgen zijn zoals moeilijkheden bij het bewegen, en minder zichtbare gevolgen zoals emotionele veranderingen, moeilijk kunnen onthouden, en andere.

Een van de moeilijkere gevolgen zijn veranderingen in het karakter of de persoonlijkheid van de persoon met NAH. We bespreken een aantal veel voorkomende vormen van schade en de gevolgen hiervan op emotie, relaties en gedrag. Dikwijls merken we dan dat het niet de persoonlijkheid is die veranderd is, maar een welomschreven gedrag. We gaan hier samen naar op zoek en trachten door psycho-educatie en richtlijnen in omgang dit gedrag hanteerbaarder te maken.

 

Begeleiding

Guy Lorent, neuropsycholoog

 

Doelgroep

Personen met NAH, hun partners, ouders en/of andere mensen uit hun directe omgeving. 
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. Hiervoor worden dan ook geen attesten uitgereikt. Zij kunnen terecht bij code 206 en code 223

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -