Elastisch Therapeutisch Tapen bij Hoofd-, Nek- en Orofaciale aandoeningen (ETT-HNO)

Code 105

Praktisch
Type activiteit: Workshop zomer
Wanneer 11/07/2019 - 12/07/2019
Uur 09:00 tot 17:15
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 420,00 - € 336,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 09/07/2019
Aantal uren vorming 15,5u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Tapen / mogelijkheden en technieken / kader met praktische invulling
 

Inhoud

Elastisch therapeutische tape-applicaties zijn zeer geschikt als (extra) behandelmogelijkheid in de dagelijkse praktijk, onder andere bij pijn, functionele krachtproblemen, bewegings-beperkingen, proprioceptie- en coördinatieproblemen, hypo- en hypertonie, lymf- en circulatieproblemen en posttraumatische zwelling.

Tijdens deze tweedaagse workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van Elastisch Therapeutisch Kinesio/Medical Taping, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Er wordt gewerkt met verschillende merken van tape. Zowel de klassieke en nieuwe tape-applicaties passeren de revue. Evidentie van de effecten van elastisch therapeutisch tapen worden besproken, alsook de bestaande en nieuwe hypothesen. We illustreren dit alles met veel praktijkvoorbeelden en verschillende casussen. In het eerste deel bespreken we de theoretische achtergrond en onderbouw. In deel 2 komen verschillende technieken aan bod voor orthopedische, neurologische, posttraumatische en pijnklachten in de bovenste extremiteit. Het derde deel gaat in op de techniek die toegepast wordt in de regio van het aangezicht (gezicht, nek, hals). Deel 4 ten slotte gaat over een aantal specifieke applicaties (zoals S-tape, T-tape, OO-tape, Lip-tape en dysfagie-tape).

Iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen op de Facebookgroep
ETT-HNO Elastic Therapeutic Taping in Head, Neck and Orofacial Disorders.
 

Door wie?

Esther De Ru
Kinderfysiotherapeut, NDT-Bobath, NDT-Müller pre-logopedia

Esther heeft o.a. ervaring met eet- en drinkproblemen. Ze heeft deze vorming ontwikkeld in samenwerking met Helma Kaspers, die ook fysiotherapeut is en gespecialiseerd is in orofaciale therapie.
 

Voor wie?

Logopedisten, prelogopedisten (preverbale logopedie) en orofaciale fysiotherapeuten.
 

Over wie?

Alle leeftijden.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140