Denken + Doen = Durven

Behandelingsprotocol voor kinderen en jongeren met angststoornissen - 019

Praktisch
Type activiteit: Studiedag Krokus
Wanneer 07/03/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 25/02/2019
Aantal uren vorming 6u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Angststoornissen bij kinderen / Denken + Doen = Durven / cognitieve gedragstherapie
 

Inhoud

Tijdens deze studiedag leren deelnemers de behandeling ‘Denken + Doen = Durven’ te geven aan kinderen en jongeren met angststoornissen en hun ouders, zowel de individuele als groepsvariant.

We gaan in op de theorie en het onderzoek naar de effecten van de behandeling op verschillende doelgroepen, inclusief kinderen met ASS.

We focussen ook op ons recente onderzoek naar een modulaire vorm van het programma, waarin ook mindfulness als een optionele module opgenomen is.

De belangrijkste therapeutische technieken worden gedemonstreerd en geoefend in kleine groepen. Ook belangrijke valkuilen komen aan bod. We gaan tot slot aan de slag a.d.h.v. video’s van individuele en groepsbehandelingen.
 

Door wie?

Prof. dr. Susan Bögels
Universiteit van Amsterdam
Hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie en psychotherapeut

Susan is de ontwikkelaar van het cognitieve gedrags-therapeutische programma ‘Denken + Doen = Durven’ voor kinderen van 8-18 jaar met angststoornissen en hun ouders. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de effecten ervan.
 

Voor wie?

Professionals die kinderen met angststoornissen willen helpen: psychologen, orthopedagogen, kinderpsychiaters en andere counsellors
 

Over wie?

6 tot 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140