Cognitieve gevolgen van een NAH

Code 215

Praktisch
Type activiteit: Voordracht
Wanneer 19/03/2018
Uur 19:00 tot 21:00
Waar CAR Ter Kouter Deinze
Prijs € 0,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 19/03/2018
Aantal uren vorming 2u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Inhoud

Onze hersenen bepalen alles wat we zijn en doen. Een niet-aangeboren hersenletsel heeft dan ook een impact op alle vlakken van het leven. Eén van de meest kenmerkende gevolgen zijn de beperkingen op het vlak van concentratie, het geheugen en het denken, kortom de cognitieve gevolgen.

Deze vorming bespreekt welke stoornissen er kunnen voorkomen, maar ook welke evoluties te verwachten zijn en welke hulpmiddelen er bestaan.

We volgen de weg van de informatieverwerking, waarbij de persoon iets waarneemt, dit begrijpt en onthoudt en hier gepast op reageert. Doorheen dit proces moet men gefocust blijven. Op elk van die vlakken kan het fout gaan. Het is goed voor zowel de persoon met een NAH zelf als voor zijn of haar omgeving om dit te begrijpen. Enkel zo kan men er gepast op reageren, en hopelijk ook sommige zaken wat leren aanvaarden…

 

Begeleiding

Gunther Van Bost, neuropsycholoog

 

Doelgroep

Partners, ouders en netwerk van personen met NAH.
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. Hiervoor worden dan ook geen attesten uitgereikt. Zij kunnen terecht bij code 206 en code 223

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -