Coachend leiderschap als fundament voor kwalitatieve functionerings- en evaluatiegesprekken

Code 059

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 21/02/2019 - 22/02/2019 - 26/03/2019 - 29/04/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 741,00 - € 593,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 19/02/2019
Aantal uren vorming 24u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Functionerings- en evaluatiegesprekken / leiderschapsstijlen / motiveren en coachen
 

Inhoud

Evaluatie- en functioneringsgesprekken zijn tools voor leidinggevenden, die gezien moeten worden als verdiepingsmomenten die aansluiten bij het dagelijks leiderschap. Evaluatie- en functioneringsgesprekken kunnen zich op die manier ontwikkelen tot leermomenten voor de medewerker en zijn/haar leidinggevende.

De eerste twee dagen worden een aantal basiselementen met betrekking tot leidinggeven,  motiveren en coachen uitgewerkt. We ronden dit deel af met het formuleren van individuele acties. Tijdens dag 3 staan we stil bij de toepassingen van de voorgaande dagen en gaan we uitgebreid in op het functioneringsgesprek. Tijdens dag 4 is er ruimte voor casuïstiek en wordt uitgebreid ingegaan op het evaluatiegesprek.

In deze workshop wordt een interactieve en concrete stijl gehanteerd. Michel Rosius gaf voor Sig in het voorjaar van 2018 voor het eerst deze workshop. Deze werd zeer positief beoordeeld door de deelnemende leidinggevenden. Rosius is van mening dat een vorming over functionerings- en evaluatiegesprekken niet los kan staan van leiderschapsstijl. Daarom is het noodzakelijk deze vorming over vier dagen te spreiden.
 

Door wie?

Michel Rosius
VOCA Training en Consult
Gegradueerde in de orthopedagogie, systeemtherapeut en gecertificeerd TMA-opleider

24 jaar actief in de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector als hulpverlener en beleidsverantwoordelijke - vanaf 2008 als consultant bij VOCA Training en Consult - vooral actief rond thema’s als coaching, leidinggeven, communicatie en samenwerking – sinds 2017 eigen bedrijf Vocabis.
 

Voor wie?

Leidinggevenden, administratief personeel, directieleden en diensthoofden werkzaam in een CAR of andere organisaties uit de zorg-, onderwijs- of welzijnssector
 

Over wie?

N.v.t.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140