Basistraining ADOS-2

Code 070

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 16/04/2018 - 17/04/2018 - 21/06/2018
Uur 09:00 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 995,00 - € 995,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 16/04/2018
Aantal uren vorming 19,5u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

ASS / Diagnostiek
 

Inhoud

De ADOS-2 is een herziene versie van de ADOS (Autism Diagnostic Observation Schedule), waarin naast de nieuwe scoringsalgoritmes (aangepast aan DSM-5) ook een aantal inhoudelijke aanpassingen en verduidelijkingen zijn opgenomen. Deze basistraining is bedoeld voor mensen die de ADOS-2 willen gebruiken in de klinische praktijk, niet voor wetenschappelijke doeleinden. Deze basistraining voor klinisch gebruik bestaat uit een workshop van drie dagen. Tijdens de eerste twee dagen van de basistraining geven we algemene informatie en achtergrond over de ADOS, en bespreken we specifiek de afname en scoring van de modules 1 tot 4. Op de derde dag, een terugkomdag, worden twee video’s bekeken en gescoord. Om zoveel mogelijk op te steken van deze derde dag, voorzien de deelnemers best wat tijd tussen dag 2 en 3 om met de verschillende modules te oefenen. We verwachten dat deelnemers aan deze workshop een ADOS-kit, inclusief ADOS-2 handleiding en scoreboekjes, in hun bezit hebben, en deze op voorhand doorgenomen hebben.
Deze training is een basistraining, ter kennismaking met het instrument. Op latere tijdstippen zullen ook verdiepingstrainingen georganiseerd worden, waarbij afname en scoring getoetst worden.

 

Inschrijvingsvoorwaarden

Vooraleer u zich kunt inschrijven, zouden we ons graag een beeld vormen van uw profiel, aangezien aan het deelnemen aan deze opleiding bepaalde voorwaarden verbonden zijn. Zo is het o.a. belangrijk dat u een goede kennis heeft van de normale ontwikkeling van een kind, en van de ontwikkeling van kinderen met ASS. Vanaf 2018 moet iedereen dit aantonen. Als u dus geïnteresseerd bent om aan deze opleiding te deel te nemen, kan u hieronder het document downloaden, invullen en opsturen naar Jolien Leclercq: jolien.leclercq@sig-net.be. Zij geeft dit op haar beurt door aan de sprekers. Dit moet u doen voor het inschrijven. U zult nadien van Jolien Leclercq een e-mail krijgen waarin ze al dan niet de goedkeuring van de sprekers meldt. Een collega van Sig zal u (met uw facturatiegegevens) handmatig inschrijven. Dit wordt nauwgezet opgevolgd dus het heeft geen zin om deze procedure niet te volgen. Tip: wees er snel bij!

Download hier het invulformulier

 

Door wie?

Dr. Petra Warreyn is post-doc wetenschappelijk medewerker bij de Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen van de Universiteit Gent. Ze doet vooral onderzoek naar vroege kenmerken van ASS bij jonge kinderen met een verhoogd risico op de stoornis, en naar vroege behandelingsprogramma’s.

Anne Vanderlinden is als orthopedagoog verbonden aan het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen en het ExpertiseCentrum Autisme (RCA) te Leuven.

 

Voor wie?

De workshop richt zich tot psychologen, orthopedagogen, logopedisten en kinderpsychiaters met ervaring met jonge kinderen met autisme.


Over wie?

0-3 / 3-6 / 6-12 / 12-18 / 18+ / 65+
 

Praktisch

Praktische aanpak
Minimum 12, maximum 16 deelnemers
Data: maandag 16 en dinsdag 17 april, donderdag 21 juni 2018 / 9u - 16u30
Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Is er voorkennis vereist?  Ja: Goede kennis van de normale ontwikkeling en van de ontwikkeling van kinderen met ASS
Is er een bepaalde opleiding vereist?   Ja: Master in psychologie, pedagiek, geneeskunde of logopedie. 
Is en bepaalde ervaring vereist?   Ja: diagnostiek e nomgaan met personen met ASS (alle leeftijden), ervaring met testing in het algemeen.

In samenwerking met UGent.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -