Tinnitus Retraining Therapie (TRT) (website)

Leren om tinnitus niet meer te horen

Praktisch
Auteur(s) Anouska De Muynck (+) en Katleen De Waele Tinnitus Retraining Therapie (TRT) (website)
Prijs € 0,00
Extra 2005 - - met oefeningen
ISBN 9789058730638
Categorie Gehoor - Zien

Korte inhoud

Mensen die lijden aan tinnitus (oorsuizen) ervaren zoemende, sissende of fluitende geluiden die plots optreden en niet meer lijken te verdwijnen. Bij sommigen heeft de tinnitus een grote invloed op het psychisch en sociaal functioneren. Vaak stuiten ze op onbegrip vanuit de omgeving en krijgen ze het advies "om ermee te leren leven". Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tinnitus kan leiden tot allerhande klachten: concentratievermindering, slaapstoornissen, negatieve gevoelens (gaande van irritatie en boosheid tot wanhoop en angst), verlies van sociale contacten, enz. Gewoon leren leven met tinnitus lijkt in dat geval wel een hele opgave.

Toch is er een oplossing mogelijk. De Tinnitus Retraining Therapie (TRT) (Jastreboff & Hazell) combineert degelijke informatie over tinnitus met een intensieve, individuele begeleiding door een multidisciplinair team (NKO-arts, psycholoog, audioloog en kinesist). Het team gaat samen met de cliënt op pad om het geluid te aanvaarden: leren om tinnitus niet meer te horen. TRT wordt in enkele centra in Vlaanderen aangeboden.

LET OP: Tot voor kort was deze informatie beschikbaar op een cd-rom. Gezien recente problemen met downloads via Mac en Windows 10 hebben we beslist de cd-rom niet meer te koop aan te bieden.

U vindt alle info van de cd-rom nu gratis op deze website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140