Sofie - een morgenkind, mijn zorgenkind (P039) UITVERKOCHT

De dagelijkse belevenissen van een moeder en haar dochter met downsyndroom

Praktisch
Auteur(s) Anne Raman Sofie - een morgenkind, mijn zorgenkind (P039) UITVERKOCHT
Prijs € 0,00
Extra 2008 - boek - 212 pagina's
ISBN 9789058730756
Categorie Verstandelijke beperking

Korte inhoud

UITVERKOCHT

 

Vandaag verwachten we onze kampioene thuis. Ondertussen hebben ze ons gebeld dat Sofie nóg een bronzen medaille heeft behaald. Voor softbal deze keer. Maar mijn gsm rinkelt alweer. “Je gelooft het nooit, maar Sofie heeft weer een medaille. Een zilveren nog wel, voor verspringen.” Op de achtergrond hoor ik het ceremonielied. Dochterlief blijft ons verbazen. Ze doet voor het eerst mee aan de Special Olympics en boekt al meteen succes. Ik leef helemaal met haar mee. Nu begrijp ik de brullende vaders en moeders die in het weekend langs de sportvelden staan. Vroeger vond ik dat altijd overdreven. Ik neem mijn woorden terug …

Anne Raman, de mama van Sofie, een meisje met downsyndroom, beschrijft in dit boek haar dagelijkse belevenissen als moeder van een kind met een verstandelijke beperking. Anne noemt zichzelf een heel gewone mama, maar is - zoals alle mama’s - heel bijzonder.

Sofie is ondertussen een tiener, onbezorgd en gelukkig. Het boek is een meeslepende getuigenis geworden, een verhaal over loslaten, dat leest als een trein en blijft boeien. Het is opgebouwd uit cursiefjes. Met een lach en een traan.

212 bladzijden ontroerend leesplezier

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140