PAB-geassisteerd leren leven (UITVERKOCHT)

De wereld van een locked-in

Praktisch
Auteur(s) Roland Boulengier PAB-geassisteerd leren leven (UITVERKOCHT)
Prijs € 0,00
Extra 2007 - boek - 138 pagina's
ISBN 9789058730701
Categorie Hersenletsel (NAH)

Korte inhoud

Uitverkocht, niet mee bestelbaar!

 

Het persoonlijke-assistentiebudget (PAB) is sinds enkele jaren ingevoerd om de integratie van personen met een handicap beter te realiseren. Het wordt door de ene verguisd omdat het te duur zou zijn en discriminerend, want het zal nooit voor iedereen beschikbaar kunnen zijn. Door anderen wordt het opgehemeld omdat nooit tevoren een groter resultaat is bereikt op het vlak van deelname aan het dagelijks leven.

Roland Boulengier, als locked-in-patiënt aan zijn rolwagen gekluisterd en voor de volle honderd procent afhankelijk van anderen, heeft er een genuanceerd beeld over. Het middel is beperkt, maar het plaatst de patiënt, de persoon met de handicap, weer tussen de anderen. Het geeft hem een nieuwe vrijheid. Bovendien maakt het hem (weer) verantwoordelijk, want hij wordt werkgever, zodat hij ook op dat vlak (weer) meetelt.

Het PAB is niet meer weg te denken voor mensen die in zijn situatie moeten leven en het mag nooit nog verloren gaan. Roland is duidelijk: houden zo en nog uitbreiden. De mantelzorg is tóp, maar begrensd. PAB maakt het méér mogelijk. PAB is tóp, maar ook begrensd. Een gemeenschap is tóp als zij investeert in integratie, in mantelzorg en in thuiszorg, en in PAB!

Auteur Roland Boulengier heeft ook een eigen website met veel interessante informatie over locked-in. >> de eenzame stilte

Van dezelfde auteur verschenen bij Sig

>> Dat andere leven: Thuis met locked-in
>> Verlengingen: Overleven als locked-in
 

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140