Het verhaal van Odi (040)

Leren omgaan met dysfasie (psycho-educatie) - Met tips voor ouders en leerkrachten

Praktisch
Auteur(s) Hilde Buyens, Griet Dehaene en Begga Van De Walle Het verhaal van Odi (040)
Prijs € 19,00
Extra 2014 - boek - 60 pagina's
ISBN 9789058730961
Categorie Spraak en taal
Bestellen

Korte inhoud

Ontwikkelingsdysfasie (OD) is een aangeboren stoornis in het verwerven van de mondelinge taal. Het beeld van deze hardnekkige taalontwikkelingsstoornis varieert in ernst en verandert naargelang de leeftijd. OD komt voor bij ca. drie procent van de kinderen.

Dit lees- en vertelboek is bruikbaar in het kader van psycho-educatie bij jonge kinderen. Odi is een jongen met dysfasie. Zijn lievelingsknuffel Sam vertelt ons zijn verhaal en laat zien hoe Odi leert omgaan met zijn taalstoornis. We volgen Odi als baby, peuter en kleuter en tijdens zijn eerste jaren in het lager onderwijs.

Dit rijk geïllustreerd prentenboek voor kleuters (vanaf 5 jaar) en jonge lagereschoolkinderen bestaat uit een voorleesverhaal en een zelfleesverhaal. De moeilijkheidsgraad verschilt naargelang het taalbegripsniveau van het kind.

Aansluitend is een informatief deel voorzien met meer uitleg over de kenmerken van ontwikkelingsdysfasie (OD). Het bevat praktijkvoorbeelden en bruikbare tips voor ouders, leerkrachten en andere betrokkenen.

Een initiatief van Sig m.m.v. de Zelfhulpgroep Dysfasie

(formaat 22 x 22 cm, hardcover, vierkleurendruk)
 

Bestellen

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140