Doe wat je leest (025)

Begrijpen en uitvoeren van geschreven opdrachten voor kinderen met autisme

Praktisch
Auteur(s) Hilde Cornelis en Ilse Van Beversluys Doe wat je leest (025)
Prijs € 79,00
Extra 2012 - losbladige map - 220 pagina's
ISBN 9789058730886
Categorie Autisme (ASS)
Bestellen

Korte inhoud

De bundel 'Doe wat je leest' is ontstaan in de logopedische praktijk en uitgewerkt vanuit de nood aan een aangepast oefenprogramma voor (rand)normaal begaafde kinderen met autisme van ongeveer 7 tot 14 jaar. De bedoeling ervan is om kinderen stap voor stap te leren instructies lezen, correct interpreteren en systematisch uitvoeren.

Kinderen met autisme zijn gebaat bij een gerichte, instructieve aanpak waarbij ze leren exact te doen wat er in de opdracht staat. De 118 oefeningen in deze bundel zijn thematisch ingedeeld en hebben een verschillende moeilijkheidsgraad. De opdrachten starten op een vrij eenvoudig niveau en worden steeds complexer, zowel inhoudelijk (betekenisverlening) als vormelijk (qua uitvoering).

>> Voorbeeldoefeningen

Het pakket is behalve voor kinderen met autisme ook bruikbaar bij andere kinderen die moeite hebben met begrijpend lezen en het uitvoeren van opdrachten. We denken hierbij aan kinderen met leerproblemen, lees- en spellingsproblemen, ADHD, een licht mentale retardatie, taalproblemen, enz. Het komt erop aan om via degelijke observatie en procesdiagnostiek een goed beeld te krijgen van de vaardigheden én moeilijkheden van een kind, zodat een individueel aangepaste interventie mogelijk wordt.

De bijbehorende digitale versie van het pakket op cd-rom maakt het mogelijk de opdrachten zelf aan te passen aan de individuele noden.

>> Over(het)leven. Sociale leerverhalen voor (rand)normaal begaafde kinderen met autisme (van dezelfde auteurs)

Bestellen

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140