Autisme in woord en beeld (P026)(UITVERKOCHT)

Gids voor hulpverleners: overzicht van publicaties voor ouders en leerkrachten

Praktisch
Auteur(s) Katrien Impens en Tine Devos (red.) Autisme in woord en beeld (P026)(UITVERKOCHT)
Prijs € 0,00
Extra 2012 - losbladige map - 193 pagina's
ISBN 9789058730530
Categorie Autisme (ASS)

Korte inhoud

Therapeuten uit de Sig-intervisiewerkgroep Autisme vroegen zich af welk boek, welk artikel of welke film/documentaire je het best kunt meegeven aan ouders, leerkrachten of brussen van kinderen met autismespectrumstoornissen. Ze stelden zich ook andere vragen: Wanneer geef je welk materiaal mee? Wat kunnen ouders op eigen houtje lezen en waar hoort wat uitleg bij? Welke ouders hebben nood aan welke soort informatie? Wat is ideaal voor de leerkracht?

Het inventariseren en beoordelen van alle titels over autisme die op de markt zijn - en dat zijn er voor het Nederlandstalige gebied heel wat - groeide uiteindelijk uit tot een overzicht van publicaties voor ouders, leerkrachten en brussen. Momenteel zijn een 220 titels opgenomen.

De gids bevat geen recensies of samenvattingen van de opgenomen titels, maar is opgebouwd aan de hand van een aantal criteria waarmee je als hulpverlener snel een overzicht hebt welk materiaal je aan wie kunt aanraden. Elke titel is verwerkt op een fiche. Het materiaal wordt kort omschreven (referentiegegevens, foto van de cover, enz.). Via de indexen kan je in de fiches zoeken, bijvoorbeeld op auteur, op het verstandelijk niveau, op leeftijd, enz.

>> Voorbeeldfiche

De werkgroep heeft in 2012 een derde aanvulling klaar op de losbladige publicatie. Wie de map heeft aangeschaft in de loop van de vorige jaren, krijgt de aanvullingen toegestuurd. Wie de map nu bestelt, ontvangt de aangevulde versie.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140