NAH-interventiepakket KOP OP

Meer informatie

Het pakket KOP OP! van Wouter Lambrecht en Camille De Schaepmeester is een groepsprogramma met psycho-educatie en opdrachten voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het biedt hen handvatten om te leren omgaan met sociale en emotionele veranderingen na het oplopen van NAH.
 
Waarom dit pakket? Tijdens de revalidatie na een hersenletsel hebben hulpverleners aanvankelijk vooral oog voor de fysieke en cognitieve gevolgen. Dat is terecht, maar daarnaast is er vrijwel altijd sprake van sociale en emotionele veranderingen. Mensen voelen zich niet meer dezelfde en reageren anders. Ze klagen over blijvende vermoeidheid en krijgen te maken met stemmingsproblemen. Dit alles heeft een grote invloed op het dagelijkse leven. Tot nu toe bestonden er in het Nederlands geen specifiek uitgewerkte behandelpakketten om dergelijke problemen te proberen voorkomen of ermee om te gaan. Met KOP OP! komt hierin verandering.

Aanbevolen door prof. dr. Rudolf Ponds

"Ik wil KOP OP van harte aanbevelen aan zorgprofessionals die werken met patiënten met een hersenletsel. Ik hoop dat het uiteindelijk tot de standaardzorg gaat behoren voor die vele patiënten die daar in de ‘tweede revalidatie’ zoveel behoefte aan hebben."

> Meer info en bestellen

 
 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -