De Rekenlijn tot 10

Rekenmethodiek voor ernstig rekenzwakke kinderen (o.a. Downsyndroom)
Themes
Leerstoornis
Verstandelijke beperking
Type Workshop
Code 145
Date(s) 03/11/2022
Time 09:00h until 16:00h
Location Online
Price € 155,00 - € 124,00 for participants
Registration deadline 28/10/2022
Duration 6,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Ernstig rekenzwakke kinderen - Downsyndroom - rekenmethode - rekenproblemen
 

Inhoud

De Rekenlijn is een rekenmethode voor kinderen met Downsyndroom en andere kinderen die baat hebben bij het rekenen in kleine stapjes. De methode is bedoeld voor leerkrachten van kinderen die net beginnen met het 'echte' rekenen.

In deze methode wordt uitgegaan van de leerpsychologie van kinderen met Downsyndroom. De stapjes zijn zeer klein en systematisch opgebouwd. Er wordt rekening gehouden met hun beperking op het gebied van het sequentieel geheugen en er wordt extra aandacht besteed aan het verinnerlijken en automatiseren van de leerstof.

Het gebruik van hulpmiddelen wordt in iedere fase bewust afgebouwd. Het kind leert werken volgens geheugenbeelden en strategieën. Het uitrekenen door middel van tellen wordt ontmoedigd en vervangen door slimmere en snellere strategieën.

Tijdens deze online workshop wordt de methode De Rekenlijn tot 10 toegelicht. In de methode komen het splitsen tot 10 en de plussommen tot 10 en tussen de 10 en 20 aan de orde.

We werken vanuit band 1 en band 2 van De Rekenlijn. Deze mappenset kost 77,00 euro (incl. verzending naar België) en kan vooraf per mail rechtstreeks besteld worden bij de docent. Je ontvangt hierover de nodige info na inschrijving.

Wanneer je al in het bezit bent van de mappenset band 1 en band 2 van De Rekenlijn  is het aan te raden deze map erbij te houden tijdens de vorming. De workshop is ook goed te volgen zonder map, maar je kunt dan geen oefeningen opzoeken.

De Rekenlijn, ontwikkeld en geschreven door Hedianne Bosch van Stichting Scope (zie www.stichtingscope.nl), is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring met het rekenen met deze kinderen en studies van andere rekenmethodieken.

 

Door wie?

Heidi van Ginkel
Stichting Scope
Docent

Heidi geeft de trainingen ‘Rekenlijn’ en ‘Leespraat’. Naast het geven van trainingen en advies werkt ze met deze methode individueel met tal van kinderen met downsyndroom.


Voor wie?

De workshop is bedoeld voor logopedisten, leerkrachten en andere begeleiders rondom het kind met downsyndroom of andere kinderen met rekenproblemen.

 

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Via het platform Zoom kunt u deze online workshop volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online workshop op 2/11 en wat praktische informatie. Kreeg u op 2/11 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Minimum 13, maximum 16 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS