Artificiële intelligentie voor logopedisten

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 139
Wanneer 10/07/2024
Uur 09:00u tot 13:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 151,00 - € 120,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 10/06/2024
Aantal uren vorming 4,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Artificiële intelligentie / AI / logopedie
 

Inhoud

Wat houdt artificiële intelligentie of AI precies in? En wat kan het betekenen voor logopedisten? In begrijpbare taal lichten we de basisbegrippen toe en staan we stil bij de voor- en nadelen. Van assistentie en innovatie tot beperkingen en ethische vraagstukken.

We nemen je ook mee door baanbrekende AI-gestuurde projecten in de gezondheidszorg. Ziektes diagnosticeren. Mensen met het locked-in syndroom via een avatar laten converseren. Gebarentaal omzetten in geschreven of gesproken taal. Individueel aangepaste oefen- en leerprogramma’s. Dat, en nog veel meer!

Daarnaast gaan we ook uitgebreid aan de slag met heel wat tools die meer variatie en efficiëntie in je dagelijkse werk kunnen brengen. Denk aan praktische toepassingen van ChatGPT of aan creatieve mogelijkheden van beeld-, audio- en videogenerators. Binnen elk domein van de logopedie zijn er mogelijkheden!

Door wie?

Sarah Puts

Kominoo
Logopedist en journalist
 

Voor wie?

Voor logopedisten. Geen voorkennis of ervaring vereist.
 

Over wie?

Kinderen en volwassenen met diverse noden
 

Praktisch

Documentatie en koffiepauze inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS