Hoe ga je als familie om met de gevolgen van NAH?

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Hersenletsel-café
Code 221
Wanneer 23/05/2024
Uur 19:00u tot 21:30u
Waar AZ St. Jan Brugge
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 23/05/2024
Aantal uren vorming 2,50u
Vorming voor Breed Publiek
Inschrijven
Extra info

Wat is een hersenletsel café?

Het opzet van de hersenletsel-cafés is laagdrempelig. Een hersenletsel-café is een ideale gelegenheid waar mensen met een hersenletsel en hun netwerk, anderen kunnen ontmoeten in een rustige omgeving. Gezelligheid, gesprek en ontmoeting staan voorop. 

Elk hersenletsel-café legt eigen accenten: het uitnodigen van een spreker, een workshop, een uitstap of gewoon gezellig samenzijn.

Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel door een ongeval, hersenbloeding, infarct, tumor of infectieziekte kan het leven de getroffene helemaal overhoop halen.

De gevolgen van NAH kunnen zeer uiteenlopend zijn. Sommigen herstellen volledig terwijl anderen blijvend problemene ondervinden in hun handelen, communicatie, concentratie, denken, heugen organiseren... De gevolgen worden meestal pas duideijk wanneer de persoon terug thuis is en er een nieuw evenwicht moet gezocht worden.

Ook voor de familie is het niet altijd gemakkelijk om NAH een plaats te geven. Zorg dragen voor iemand met NAH is niet vanzelfsprekend. Hoe combineer je de zorg met je werk, het huishouden of de aandacht voor de andere gezinsleden? Hoe houd je tijd over voor jezelf?

Tijdens de infoavond vertellen Willemijn en Jasper hoe en waar je hulp kan vinden. Er worden ook tips gegeven over omgaan met NAH.

Sprekers

Jasper Blancke, ergotherapeut

Willemijn Schoonbaert, maatschappelijk werker

Voor wie

voor familieleden van personen met NAH

 

 

 

 

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS