Waarom en hoe psychomotorische tests gebruiken bij kinderen?

Code 043
Thema
(Psycho)motoriek
Type Studiedag
Code 043
Wanneer 11/03/2016
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 77,00 - € 66,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 07/03/2016
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Inhoud

Tijdens deze studiedag vertrekken we vanuit de testtheorie om te schetsen hoe je in de praktijk komt tot de keuze van een bepaalde test in een onderzoek. Op die manier wordt duidelijk waarom motometrische kenmerken van een test belangrijk zijn. Verder geven we een overzicht van de meest gebruikte tests voor kinderen en adolescenten tussen 3 en 18 jaar. Per test bespreken we wat de test meet en niet meet, gebruiksgemak, motometrische kenmerken, enz. Tests die (beknopt) aan bod komen, zijn de Movement-ABC-2, BOT-2, PDMS-2, TGMD-2, VMI, TVPS-3, SOS-2-VL, GET, DTVP 2.

Na de middag splitsen we de groep in tweeën voor een uitgebreide training in het afnemen van de Movement-ABC-2. Ook voor ervaren gebruikers is het nuttig om na te gaan of je geen systematische fouten maakt in de testafname. Daarnaast exploreren we via een doorschuifsysteem verschillende tests in kleine groepen aan de hand van opdrachten. De gastsprekers zijn ondertussen ter beschikking om, in de mate van het mogelijke, vragen te beantwoorden.

 

Begeleiding

Griet Dewitte (pediatrisch kinesitherapeut) werkt al jaren in het domein van diagnostiek bij kinderen in het UZ Gent en in haar eigen praktijk. Ze is als praktijkassistent verbonden aan de UGent en werkt er rond milde neuromotorische stoornissen bij kinderen.

Prof. dr. Hilde Van Waelvelde (kinesitherapeut) is verbonden aan de UGent waar ze onderzoek doet, publiceert en onderwijst in het domein van de milde neuromotorische stoornissen bij kinderen. Voordien was ze werkzaam als kinesitherapeut in het buitengewoon onderwijs.

 

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor ergo- en kinesitherapeuten die betrokken zijn bij de diagnostiek en behandeling van kinderen met milde neuromotorische stoornissen, ook vaak omschreven als het domein van de psychomotoriek. Enige kennis en ervaring met testing bij kinderen is noodzakelijk.

 

Praktisch

Er wordt een broodjeslunch voorzien tijdens de middagpauze.
Accreditatie werd aangevraagd bij Pro-Q-Kine.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS