Spraakontwikkelingsdyspraxie, bekend of gekend? De theorie omgezet naar de praktijk

Code 008
Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 008
Wanneer 15/02/2018
09/04/2018
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 225,00 - € 204,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/01/2018
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Spraakontwikkelingsdyspraxie / watervalmodel / diagnostiek / behandelplan 
 

Inhoud

Tijdens de eerste dag van deze tweedaagse workshop worden de theoretische inzichten rond diagnostiek in detail geconcretiseerd: hoe onderzoeken – welke structuren concreet – welke opbouw kan gebruikt worden. Het boek ‘Spraakontwikkelingsdyspraxie. Het watervalmodel in de praktijk’ (Waelkens, 2017, Acco) wordt als uitgangspunt gebruikt.

De deelnemers nemen een eigen cliënt (moeilijk verstaanbare kleuter of een iets ouder kind dat weinig evolutie maakt) als uitgangspunt, waarbij het (differentiaal)onderzoek nadien ook uitgevoerd zal worden. Het voorstel voor de onderzoeksbatterij wordt voorgesteld. De beslissingsboom wordt geïllustreerd met concrete voorbeelden. De kernprincipes van therapie waarvoor recente wetenschappelijke evidentie is, worden nog eens in kaart gebracht en geïllustreerd met concrete voorbeelden.

De tweede opleidingsdag bespreken we de resultaten van het onderzoek bij de cliënten van de deelnemers. De moeilijkheden hierbij en de onduidelijkheden worden in kaart gebracht. De (differentiaal)diagnose wordt bepaald. Het ICF wordt opgemaakt. Op basis daarvan wordt een behandelplan met behandeldoelen opgesteld. Deze worden gelinkt aan de recente wetenschappelijke evidentie. Er worden tips bepaald voor het meten van effect bij die specifieke cliënt. De principes van motorisch leren worden toegelicht en aan de hand van het boek geïllustreerd. Deelnemers passen deze inzichten toe op hun eigen casus.
 

Door wie?

Veerle Waelkens

Arteveldehogeschool, ECSF en privépraktijk 
Logopedist en stottertherapeut

Veerle heeft een praktijk voor stotteren/broddelen en spreekangst sinds 2005, ze is lector aan de Opleiding Logopedie van de Arteveldehogeschool (Gent) en ECSF (European Clinical Specialization Fluency). Haar ‘roots’ liggen in de revalidatiesector, waar ze 17 jaar werkzaam was.


Voor wie?

De workshop is bedoeld voor logopedisten die kinderen met (vermoeden van) spraakontwikkelingsdyspraxie behandelen.
 

Over wie?

3 - 6 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
Minimum 14, maximum 25 deelnemers
Donderdag 15 februari en maandag 9 april 2018 / 9u30 - 16u30

 

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS