Scoren en interpreteren van de ScreeningTest voor Cognitie en Communicatie (STCC)

Code 108
Thema
Hersenletsel (NAH)
Type
Code 108
Wanneer 31/10/2016
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 119,00 - € 100,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 26/10/2016
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Inhoud

De ScreeningTest voor Cognitie en Communicatie (STCC) (Paemeleire, 2013) is een verzameling van korte tests die gebruikt kan worden om de cognitieve en communicatieve functies van volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) geïntegreerd te screenen op functie- en activiteitenniveau. Het eerste deel van de STCC bestaat uit zeven subtests en kan gratis gedownload worden op www.neurocom.be. Er werden normen bij 314 normale proefpersonen verzameld en de auteur heeft jarenlange klinische ervaring met het instrument.

Tijdens deze workshop leren de deelnemers de verschillende subtests van de STCC kennen (rationale, mogelijkheden en beperkingen). Aan de hand van videocasuïstiek leren we de verschillende subtests betrouwbaar scoren. Er wordt ten slotte ruimschoots stilgestaan bij de kwantitatieve en kwalitatieve interpretatie.

Meer informatie over de STCC is te vinden in dit artikel: 
https://www.arteveldehogeschool.be/elpa/logopedie/neurocom/download/STCC_Paemeleire_VVL_2014.pdf

 

Begeleiding

Frank Paemeleire is als logopedist werkzaam in het AZ Maria Middelares Gent. Verder is hij als lector verbonden aan de Arteveldehogeschool Gent en coördineert hij de postgraduaatopleiding Neurologische Taal- en Spraakstoornissen (NTSS). Hij is eerste auteur van verschillende artikels, handboeken en werkboeken over de diagnostiek, behandeling en begeleiding van personen met NAH (www.mixreeks.be).

 

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor professionelen die betrokken zijn bij het assessment van volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (logopedisten, psychologen, ergotherapeuten, enz.).

 

Praktisch

Er wordt een broodjeslunch voorzien tijdens de middagpauze.
Voor deze vorming kan u gebruik maken van de KMO portefeuille.

 

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS