Oplossingsgericht werken met visualisaties bij personen met een verstandelijke beperking

Code 049
Thema
Verstandelijke beperking
Type Studiedag vakantie
Code 049
Wanneer 10/04/2018
Uur 09:30u tot 12:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 60,00 - € 52,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 02/04/2018
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Oplossingsgericht werken / verstandelijke beperking / handvatten / Sclera / Kids’ Skills
 

Inhoud

Oplossingsgericht werken is zoveel meer dan een gespreksmodel volgen of een aantal technieken hanteren. Het is een manier van omgaan met elkaar en kwaliteit geven aan je eigen leven en dat van anderen.

Tijdens deze studiedagvoormiddag krijgen de deelnemers inspiratie en handvatten om oplossingsgericht aan de slag te gaan. Na een korte inleiding in het denkkader ‘oplossingsgericht werken’ gaan we praktijkgericht in op het werken met kinderen en/of volwassenen met een verstandelijke beperking. We tonen het gevisualiseerd materiaal dat ontwikkeld is door Bart Serrien (Sclera). De aangereikte voorbeelden en visualisaties kunnen gemakkelijk aangepast worden, zodat ze inzetbaar zijn bij oplossingsgerichte gesprekken met cliënten. We lichten ook de methodiek Kids’ Skills van Ben Furman toe a.d.h.v. gevisualiseerd materiaal. Via vijftien eenvoudige stappen kan je met Kids’ Skills oplossingsgericht aan de slag met kinderen met of zonder beperking.

Noot: Deze studievoormiddag focust op het gevisualiseerd materiaal i.f.v. oplossingsgericht werken en een oplossingsgericht gesprek ondersteunen via visualisaties. Wie zich nog meer wil bekwamen in het visualiseren, kan zich ook inschrijven voor de praktijkgerichte studienamiddag ‘Werken met visualisaties’ op 10 april 2018 (code 050), waarin uitgebreider ingegaan wordt op het thema visualiseren bij verschillende doelgroepen. 

Wie zich wil inschrijven voor de voor- en namiddagsessie, kan dit doen aan voordeeltarief op deze pagina.
 

Door wie?

Chris De Rijdt
HoGent
Orthopedagoog en praktijklector

Chris specialiseerde zich in het werken met visualisaties bij personen met een verstandelijke beperking. Verder is ze (co)auteur van ‘Ondersteunend communiceren: werken met visualisaties’, ‘Ondersteunend communiceren bij dementie’ en ‘Visualiseer wat werkt: praktijkboek over oplossingsgericht werken en visualisaties bij mensen met een verstandelijke beperking’. I.s.m. Bart Serrien werkt ze momenteel aan een boek over inclusief vergaderen met gevisualiseerd materiaal om vergaderen met bewoners toegankelijker te maken.


Voor wie?

Iedereen die met kinderen of volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking werkt en die interesse heeft in oplossingsgericht werken.
 

Over wie?

3 - 65+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauzes inbegrepen.


 

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS