Met plezier en energie samenwerken met anderen

Workshop voor medewerkers secretariaat en onthaal - Code 085

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 16/10/2017 - 14/11/2017
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 322,00 - € 260,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 12/10/2017
Aantal uren vorming 12u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

 

Inhoud

Je bent medewerker aan het onthaal en op het secretariaat van een Centrum voor Ambulante Revalidatie of andere voorziening en hebt een heel veelzijdige taak. Er komen opdrachten (en invloeden) van alle kanten : directie, therapeuten, ouders, kinderen, leveranciers, buschauffeurs, enz. Maar ondertussen moet het werk allemaal gedaan worden! Herkenbaar?

Je loopt van hot naar her, maar ondertussen blijft je werk liggen. Grenzen stellen aan anderen of aangeven dat het te veel is, ligt niet zo eenvoudig. En als je dat doet, wordt het ook nog eens verkeerd begrepen. Is ook dat herkenbaar?

Vaak gaan we ervan uit dat ‘communiceren’ maar op één bepaalde manier mogelijk is, namelijk de manier die we altijd gebruiken. We vinden nogal eens dat ‘de anderen’ (collega’s, ouders, hulpverleners, leveranciers) hun gedrag moeten veranderen. Maar iemand veranderen, is niet makkelijk … Meer zelfs, het gaat niet.

De sleutel om blijvend met plezier en energie te werken, is duidelijkheid creëren over hoe je zelf denkt en handelt. Een eerste stap daarbij is inzicht krijgen in hoe het komt dat je met je manier van communiceren niet altijd het resultaat behaalt dat je voor ogen had.

Het doel van deze workshop is ontdekken hoe je de dingen zelf anders kunnen aanpakken: grenzen aangeven, duidelijk zijn en duidelijkheid vragen, hulp vragen en geven, prioriteiten stellen en keuzes maken én je bewust worden van eigen automatismen in communicatie.

We gaan heel interactief te werk. Blokjes theorie worden aangereikt en deelnemers krijgen de ruimte om vragen te stellen. Daarna gaan we oefenen en bespreken we met elkaar wat onze bevindingen zijn, zodat we ook van elkaar kunnen leren.

 

Begeleiding

Jenny Giezeman werkte lange tijd als leidinggevende in het bedrijfsleven. Ondertussen is ze ruim 18 jaar werkzaam als bijscholer om de slagkracht van mensen te verhogen, zowel voor zichzelf als voor de organisatie waar ze werken.

 

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor onthaal- en administratieve medewerkers die in de non-profit werken en vragen/opdrachten krijgen vanuit verschillende hoeken. Geen voorkennis nodig!

 

Praktisch

Er wordt een broodjeslunch voorzien tijdens de middagpauze.
Voor deze vorming kan u gebruik maken van de KMO portefeuille.
Minimum 12, maximum 25 deelnemers.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -