Medicatie bij ontwikkelingsstoornissen: feiten en fictie in een emotioneel debat

Code 035
Thema
Type
Code 035
Wanneer 07/04/2017
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 85,00 - € 70,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/03/2017
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Inhoud

Is Rilatine potentieel verslavend? Kan medicatie gegeven worden aan kleuters of peuters? Welke zijn mogelijke risico’s op lange termijn van medicatie bij (jonge) kinderen?

Veel (jonge) kinderen nemen psychofarmaca als onderdeel van de behandeling van een ontwikkelingsstoornis, gedrags- of emotioneel probleem. De media kleuren het debat hierover vaak vanuit een zeer emotionele invalshoek. Welke is de huidige wetenschappelijke stand van zaken in het gebruik van medicatie bij kinderen? Wat helpt niet-medici om tussen het bos de bomen te zien?

Tijdens deze studiedag wordt op een voor niet-medici begrijpelijke manier een uiteenzetting gedaan over de verschillende medicijnen die gebruikt worden in de kinder- en jeugdpsychiatrie en de wetenschappelijk informatie hierover. Daarnaast is er voldoende ruimte voorzien voor vragen vanuit de praktijk.

Aan deelnemers wordt verzocht zo mogelijk ook concrete vragen of casussen vooraf in te brengen. Gelieve deze te mailen naar jolien.leclercq@sig-net.be.

 

Begeleiding

Dr. Peter Emmery, kinder- en jeugdpsychiater, is verantwoordelijk over de ADHD raadpleging van UPC KULeuven (Gasthuisberg).

 

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor professionele hulpverleners die vanuit hun werk in aanraking komen met kinderpsychiatrische medicatie bij kinderen.

 

Praktisch

Er wordt een broodjeslunch voorzien tijdens de middagpauze.
Accreditering werd aangevraagd i.s.m. de Vereniging van Revalidatieartsen.

 

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS