Basistraining ADOS-2

Code 079

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 04/09/2017 - 05/09/2017 - 14/12/2017
Uur 09:30 tot 17:00
09:00 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 995,00 - € 995,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 03/09/2017
Aantal uren vorming 19,5u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

ASS / Diagnostiek
 

Inhoud

De ADOS-2 is een herziene versie van de ADOS (Autism Diagnostic Observation Schedule), waarin naast de nieuwe scoringsalgoritmes (aangepast aan DSM-5) ook een aantal inhoudelijke aanpassingen en verduidelijkingen zijn opgenomen. Deze basistraining is bedoeld voor mensen die de ADOS-2 willen gebruiken in de klinische praktijk, niet voor wetenschappelijke doeleinden. Deze basistraining voor klinisch gebruik bestaat uit een workshop van drie dagen. Tijdens de eerste twee dagen van de basistraining geven we algemene informatie en achtergrond over de ADOS, en bespreken we specifiek de afname en scoring van de modules 1 tot 4. Op de derde dag, een terugkomdag, worden twee video’s bekeken en gescoord. Om zoveel mogelijk op te steken van deze derde dag, voorzien de deelnemers best wat tijd tussen dag 2 en 3 om met de verschillende modules te oefenen. We verwachten dat deelnemers aan deze workshop een ADOS-kit, inclusief ADOS-2 handleiding en scoreboekjes, in hun bezit hebben, en deze op voorhand doorgenomen hebben.
Deze training is een basistraining, ter kennismaking met het instrument. Op latere tijdstippen zullen ook verdiepingstrainingen georganiseerd worden, waarbij afname en scoring getoetst worden.

 

Door wie?

Dr. Petra Warreyn is post-doc wetenschappelijk medewerker bij de Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen van de Universiteit Gent. Ze doet vooral onderzoek naar vroege kenmerken van ASS bij jonge kinderen met een verhoogd risico op de stoornis, en naar vroege behandelingsprogramma’s.

Anne Vanderlinden is als orthopedagoog verbonden aan het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen en het ExpertiseCentrum Autisme (RCA) te Leuven.

 

Voor wie?

De workshop richt zich tot psychologen, orthopedagogen, logopedisten en kinderpsychiaters met ervaring met jonge kinderen met autisme.


Over wie?

0-3 / 3-6 / 6-12 / 12-18 / 18+ / 65+
 

Praktisch

Praktische aanpak
Minimum 12, maximum 16 deelnemers
Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
Is er voorkennis vereist?  Ja: Goede kennis van de normale ontwikkeling en van de ontwikkeling van kinderen met ASS
Is er een bepaalde opleiding vereist?   Ja: Master in psychologie, pedagiek, geneeskunde of logopedie. 
Is en bepaalde ervaring vereist?   Ja: diagnostiek e nomgaan met personen met ASS (alle leeftijden), ervaring met testing in het algemeen.
In samenwerking met UGent.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -