Tentoonstellingen

Vandaag in de wandelgangen van Sig in Gijzegem

Sig stelt de wandelgangen ter beschikking van kunstenaars (met of zonder handicap) die hun werk willen exposeren. We werken hiervoor ook samen met andere organisaties. Op die manier bereiken de kunstenaars onze deelnemers, op jaarbasis twee- tot drieduizend mensen. Daarnaast maken we dit aanbod ook bekend in Sig-mailings. Het gebruik van de ruimte is gratis en de tentoonstellingen zijn telkens twee maanden te bezichtigen. De tentoonstellingen zijn iedere werkdag te bezichtigen tussen 8.30 en 17 uur.

Bent u de volgende kunstenaar bij ons op bezoek?

>> Aanvragen lopen via Vanessa De Grauwe.
 

Nog tot eind april 2017

>> Schilderijen van Jonaz

   

John (kunstnaam Jonaz) Heyninck is geboren te Berchem in 1954 en volgde tekenen en schilderen aan de academie te Wilrijk, waar hij les kreeg van kunstenaar-leraar Mark Melsen. Hij is verschillende keren genomineerd in Antwerpen en Vlaanderen en is mede bestuurder van galerij MAF (Math Artist Foundation) in Antwerpen. Hij werkt meestal met acryl alsook 'mixed media'. Hij beschrijft zijn werk als volgt: "Mijn werk typeert een eigen fantasie met als inspiratiebron de natuur, de mens, het dier en de volkskunst, zodat er een vrijheid is voor creatie zonder grenzen. Abstracte vormen met figuratieve en non-figuratieve elementen geven mij een interessant beeld. Ik werk spontaan en direct zonder vooropgezet plan. Laag per laag schilder ik tot er iets nieuws geboren wordt. Ook komen er veel kleuren in het werk die mij vreugde brengen in het leven."

>> Mozaïek van MosaArtbySteph

   

Na een behandeling aan mijn ogen in februari 2010 ben ik visueel beperkt geraakt. Ik heb daardoor moeten stoppen met mijn werk, opleiding en sport. En dan? Dan val je ineens in een heel diep gat, maar dat heeft me toen wel tot nadenken gezet. Wat kan ik dan nog wel? Daar had ik al vrij snel een antwoord op. Ik dacht als iemand met een lichamelijke handicap, die bijvoorbeeld geen benen meer heeft, wel kan mee doen aan de Paralympics doordat men een stel kunstbenen aangemeten krijgt, waarom zou ik dan niet met mijn visuele beperking iets kunnen gaan doen? Ik heb tenslotte mijn benen, handen, verstand en andere zintuigen nog wel! Dus met een aantal hulpmiddelen, gevoel, inspiratie, concentratie en een hoop wilskracht is het me gelukt een hobby te vinden die bij me aansluit: mozaïek! En wat een uit de hand gelopen hobby is dat geworden! Een dag niet gemozaïekt is voor mij een dag niet geleefd. Het bijzondere aan mijn mozaïek-artikelen is dat ze een trendy, strakke en design uitstraling hebben naar geheel eigen stijl.

Stephanie Vormer

 

Stonden voordien in de kijker

>> Overzicht van voorbije tentoonstellingen

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 -